UIT:n uusi revyy vihdoin ensi-illassa torstaina – “Mitä jos puhkean kyyneliin ja liikutun?”

Alkuvuodesta 2020 julkistettiin, että UIT:n kesän revyy on Kupla vai UITTI ja yksi revyyn esiintyjistä on näyttelijä Anu Sinisalo. Tuli korona ja esitykset peruutettiin. Nyt puolitoista vuotta myöhemmin, vihdoin ja viimein Sinisalo nousee UIT:n lavalle Kupla vai UITTI- revyyn tähtenä.

– Kun ei ole päässyt yleisön eteen niin pitkään aikaan. Pelkään, että mitä jos puhkeankin kyyneliin yhtäkkiä tai liikutun niin paljon, että en pysty enää näyttelemään, Sinisalo tuumii.

Sinisalon edellisestä esiintymisestä yleisön edessä on kulunut miltei kaksi vuotta, kuten monella muullakin näyttelijällä tässä tilanteessa. Liikutuksen tunteita heräsi myös revyyn ohjanneella Sari Siikanderilla, kun hän oli ensi-illassa Pesänjako- näytelmän kanssa.

– Kun olin Pyynikillä ensi-illassa, minulle kävi juuri noin kuin Anu kuvaili. Tuli kyyneleet silmiin siitä tunteesta, että tuossa on yleisö ja minä saan olla täällä, Siikander toteaa.

Kupla vai UITTI- revyy näkee ensi-iltansa torstaina 29. heinäkuuta Nilsiän Louhosareenalla. Revyyn tekijäryhmä on ollut Tahkolla jo maanantaista lähtien ja odotukset torstain h-hetkeä kohtaan ovat suuret.

– Henkilökohtaisesti on todella tärkeätä, että nämä ihmiset, jotka ovat tähän sitoutuneet, saavat sen esittää yleisölle. Minä tiedän, että ensimmäisestä huilun äänestä itken katsomossa, vain siitä riemusta, kun nuo näyttelijät saavat esittää, Siikander arvelee.

Perinteikäs, jo 70- luvun loppupuolelta saakka esitetty kevätrevyy nähdään nyt aivan uudenlaisessa paikassa, kun näyttämönä toimii ulkoilmassa oleva Louhosareena. Uutta kaikki on myös Anu Sinisalolle, joka astuu torstaina ensimmäistä kertaa UIT:n lavalle.

– UIT on jo itsessään instituutio. Se, että pääset lavalle Jean S:n kanssa. Sehän on sellainen kerran elämässä tapahtuva asia. Kun olet ensimmäisen kerran mukana, koko se lava, kun näet sen Peacockin ja katsomon. Kun se esitys valmistuu, ne valot ja bändi sinne taakse. Se on jotain ihan mieletöntä, Sinisalo fiilistelee.

Sinisalo on käynyt useamman kerran katsomassa UIT:n esityksiä, mutta hän ei ole koskaan edes kuvitellut pääsevänsä joskus itse esiintymään UIT:n revyyssä. Nyt se hetki on käsillä, kun Anu Sinisalo yhdessä Jean S:n ja monien muiden kanssa astelee estradille UIT:n revyyssä Kupla vai UITTI. Revyytä esitetään Nilsiän Louhosareenalla 29. heinäkuuta lähtien aina 8. elokuuta saakka.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi