UIT:n Helsingin revyy peruttu – Teatterinjohtaja käärmeissään “Kulttuurialan syrjintä on suorastaan edesvastuutonta”

Kesäkausi on yleisesti ottaen lähtenyt käyntiin Peacockissa esitettävästä UIT:n revyystä. Viime vuonna revyy jouduttiin koronarajoitusten vuoksi perumaan ja tänä vuonna ensi-iltaa siirrettiin jo kuukaudella, kunnes nyt UIT joutui rajoitusten vuoksi perumaan Peacockin esitykset.

Jo viime vuodesta lähtien ensi-iltaan on ollut tulossa revyy nimeltä Kupla vai Uitti. Sitä on ollut tarkoitus esittää alkukesästä Helsingissä Peacockissa ja loppukesästä Nilsiän Louhosareenalla. Koska Helsingin aluehallintoviranomaisten määräyksenä on, että tapahtumiin pääsee ainoastaan kuusi henkilöä, joudutaan Helsingin esitykset peruuttamaan.

– Jos Peacock-teatteri olisi ravintola, sinne saisi ottaa 400-600 asiakasta kerrallaan, riippuen siitä, onko kyseessä anniskelu- vai ruokaravintola, UIT:n teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen ihmettelee teatterin tiedotteessa.

Koska Peacock on teatteri eikä ravintola, on suurin sallittu lukumäärä huomattavasti pienempi kuin ravintoloihin.

– Koska se on teatteritila, jossa olisi ollut tarkoitus järjestää väliajaton esitys, on suurin sallittu yleisömäärä kuusi! Kulttuurialan syrjintä on suorastaan edesvastuutonta ja tällaisen politiikan uhriluku tulee olemaan suuri, Kärkkäinen tuhahtaa.

Kärkkäisen suuttumuksen ymmärtää täysin, sillä teatterin nauttiminen numeroiduilla paikoilla, maskit kasvoilla, olisi ollut turvallista järjestää ja teatterit ovat tehneet huomattavasti töitä terveysturvallisen teatteriesityksen tuottamisen eteen.

Taloudellisestikin tämä on raskas asia UIT:lle, sillä teatteri ei saa valtiolta tukea, vaan on täysin lipputulojen ja yhteistyökumppaneilta saaman tuen varassa. Tässä onnettomassa tilanteessa etu on siinä, että kesällä Nilsiässä päästään nauttimaan legendaarisen teatterin revyystä.

– Onneksi on Louhosareena, jossa meillä on lähes 2000 hengen katsomo. Myimme jo viime vuodenkeväällä yli 8000 lippua tähän esitykseen ja toivomme totisesti, että asiakkaamme vaihtaisivat lippunsa joko Louhosareenan lippuihin tai avoimiin lippuihin, jotka käyvät UIT:n tuotantoihin vuoden 2023 loppuun asti, Kärkkäinen valaisee.

Uuden Iloisen Teatterin toimistolla tehdään parasta aikaa kovasti töitä sen eteen, että Helsingin esityksiin lippunsa ostaneet pääsisivät nauttimaan revyystä Nilsiään.

– Juna-,lentokone-ja bussiyhteydet ovat kaikki selvityksen alla. Revyyjuna olisi kova juttu, Kärkkäinen visioi.

UIT:n revyyn Kupla vai Uitti on ohjannut teatterin pitkäaikainen näyttelijä, monesti itsekin Peacockin lavalla ihastuttanut Sari Siikander.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi