UIT:n kevätrevyyn ensi-ilta siirtyy

UIT:n Kupla vai Uitti– revyyn ensi-illan oli määrä olla 29. huhtikuuta. Koronasta johtuvat rajoitukset siirtävät ensi-iltaa ainakin hieman.

Vuosi sitten salama iski kirkkaalta taivaalta, koronapandemia levisi Suomeen ja teattereiden katsomot laitettiin kiinni. Samalla se tiesi sitä, että odotettu kevätrevyy Kupla vai Uitti jouduttiin peruuttamaan.

Koronapandemia ei ole hävinnyt mihinkään, mutta optimistisesti UIT:n porukat ovat uskoneet, että tänä keväänä revyy voidaan esittää ja tuotannot käynnistettiin. Ensi-illan on ollut määrä olla 29. huhtikuuta. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Emme pysty aloittamaan vielä silloin, UIT:n teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen vahvistaa Viihteen Olohuoneelle.

Kärkkäinen kertoo, että he ovat nyt selvitelleet AVI:lta ja ministeriöltä sitä, milloin mahdollisesti yleisötilaisuuksia olisi mahdollista järjestää, kun hallituksen EXIT-suunnitelmassa ei ollut toukokuun osalta niistä mitään puhetta.

– Selvitämme, onko se kategorisesti niin vai voidaanko mahdollisesti jotain pienimuotoisia yleisötilaisuuksia jo toukokuussa järjestää, Kärkkäinen toteaa.

Ensi-ilta todennäköisesti touko- kesäkuussa

Teatterinjohtaja on luottavainen sen suhteen, että esityksiä voitaisiin tänä keväänä esittää ja yleisö pääsisi nautiskelemaan perinteisestä kevätrevyystä.

– Todennäköisintä on se, että toukokuun lopussa ja viimeistään kesäkuun ensimmäinen päivä on Peacockin revyyn ensi-ilta, Kärkkäinen vakuuttaa.

Kupla vai Uitti– työryhmä on harjoitellut tulevaa kesää varten jo täysillä pidemmän aikaan Sari Siikanderin johdolla. Esitys piti jo esittää viime kesänä, mutta nyt se vihdoin saadaan yleisön eteen, tosin pienin muutoksin.

– Pieniä muutoksia tuli, mutta nyt on erinomainen kaarti mukana. Näinhän ne menevät vuoden aikana. Hyvä, että saimme suurimman osan pidettyä samana. Toki jouduimme tai saimme muuttaa käsikirjoitustakin. Ei viime vuoden revyytä, vaikka oli kirjoitettukin valmiiksi, voinut sellaisenaan siirtää tähän vuoteen, Kärkkäinen kertoo.

Revyytä tullaan esittämään Peacockin lisäksi myös Nilsiän Louhosareenalla heinä- elokuun vaihteessa reilun viikon verran.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: UIT

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi