Hokkanen lumosi UIT:n revyyssä – Tuhansien Ämpärien Maa ei kalpene edeltäjilleen

Torstaina tuli ensi-iltaan UIT:n tämän vuoden revyy Tuhansien Ämpärien Maa. Lavalla nähtiin jälleen puolitoista tuntia todellista tykitystä alansa parhailta esiintyjiltä. Tämän vuoden ensamblen muodostavat jo vakiokasvoiksi lueteltavat Sari Siikander ja Jussi Lampi sekä heidän lisäkseen mukana ovat Sami Hokkanen, Sami Hintsanen, Viivi Pumpanen, Mikael Saari, Erika Vikman ja Leena Uotila. Tanssijoina nähtiin Tanssii tähtien kanssa- kisasta tutut Ansku Bergström, Katri Mäkinen, Mikko Ahti ja Matti Puro.

Jaakko Saariluoman ohjaama revyy ei kalpene millään muotoa edellisvuosien vastaaville, sille hauskoja sketsejä oli luvassa koko sille varatun ajan. Jo ensimmäiset tahdit, jolloin Jean S. toivotti yleisön tervetulleeksi omaan meksikolaiseen tyyliinsä, aiheutti naurunremakoita.

Tuhansien Ämpärien Maa ei ole tietenkään pelkästään naurua, vaikka sitäkin show’ssa aivan riittämiin on ja upeat näyttelijät sitä tarjoavat. Esityksessä kuullaan myös todella upeaäänisiä mieslaulajia, kun Samit Hokkanen ja Hintsanen ottavat yhteen laulubattlessa. Mukaan tulee vielä Mikael Saari, jonka ääni ei kalpene Samien rinnalla.

 

Ensimmäistä kertaa UIT:ssa mukana oleva Sami Hokkanen osoitti muutenkin taitonsa valtavalla potentiaalillaan ja ihastutti varmasti koko ensi-iltayleisön. Hokkasen laulutaidosta oli tietysti jo tietoa, sillä hän valloitti aiemmin Helsingin Kaupunginteatterin Kirka- musiikkinäytelmässä Sammy Babitzinin roolissa.

Illan yksi kohokohdista ja naurua aiheuttaneista kohtauksista oli, kun Leena Uotila ja Sari Siikander esittivät baari-illan jälkeen keskustelevia naisia. Naiset kävivät hyvin räikeätäkin keskustelua siitä, mitä oli edellisenä iltana tapahtunut, kunnes tuli yllätys, jollaista ei olisi osannut kukaan katsoja odottaa.

Leena Uotila näytti mahtavia viihdyttäjän taitojaan myös myöhemmin pitäessään pappina saarnaa seurakunnalle. No tottahan toki puhelin soi tämän saarnan aikana ja Uotila joutui antamaan ruuanlaitto ohjeita sekä kertomaan, mikä viini sopii parhaiten juuri sille ruualle. Tilanne oli niin absurdi, että se sai yleisön repeämään liitoksistaan.

Voisi sanoa, että tänä vuonna UIT:n esitys oli jälleen kerran onnistunut kokonaisuudessaan, vaikka pientä teknistä viilaamistakin ensi-illan jälkeen varmasti jäi. Yksi saattaa olla se, että Jean S:n oman esityksen aikana osalla laulajista mikrofoni ei ilmeisesti toiminut, kun ääntä ei heidän lauluistaan kuulunut. Saattoihan se tosin olla tarkoituksellistakin, mutta ehkä hivenen häiritsevää. Kaiken kaikkiaan esitykselle voi antaa lähes täydellisen arvosanan ja suositella sitä jokaiselle. Kiitos UIT jälleen kerran!

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Mirkku Merimaa

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi