Yölinnun Matti Silmu soolouralle

Yölinnun perustajajäsen ja pitkäaikainen kitaristi Matti Silmu starttaa soolouralle. Ensimmäiset keikat heitetään syksyllä ja studiossa omaa musiikkia on käyty jo äänittämässä. Sen ensimmäinen tuotos, single nimeltään Itkuja itkemättä julkaistaan perjantaina 20. lokakuuta.

– Kun on koko elämänsä ollut keikoilla, ei kait sitä osaa muutakaan tehdä, miettii Matti Silmu yllätyksestään.

– Jo viime keväänä ja varsinkin kesän kynnyksellä tuli sellainen tyhjiö, ja tämä ajatus alkoi kyteä pikkuhiljaa. Sopivien yhteistyötahojen kanssa homma loksahti kohdalleen ja nyt ollaan starttiviivoilla. Oma bändi on jo valmiina ja keikkamyynti alkamassa.

Matin rinnalla on nyt oma orkesteri. Saanko luvan -yhtye on tuttu myös SMORK 2017 -finaalista. Yölinnun kanssa Matti keikkaili 25 vuotta. Keväällä 2017 veljesten tiet erosivat.

– Keskityn nyt omaan tekemiseen ja uraan. Tuntuu, että mulla voisi olla jotain annettavaa musiikkikansalle. Aika näyttää, minne se riittää, miettii sympaattisena tunnettu Matti.

– Uudessa orkesterissa soittaa minulle tuttuja muusikoita, joten on tosi mukava fiilis lähteä keikoille.

Debyyttisingle Itkuja itkemättä julkaistaan pe 20. lokakuuta 2017

Matti Silmu on tehnyt jo aiemmin yhteistyötä levymoguli Esa Niemisen kanssa. Luottomies toimii myös tulevan musiikin tuottajana. Nyt julkaistava single on Petri Somerin ja Mikko Karjalaisen käsialaa.

– Useampi kappale on jo käyty tekemässä studiossa ja Esa Niemisen kanssa olemme parhaillaan valmistelemassa ekaa sinkkua. Se julkaistaan lokakuun 20 päivä, iloitsee Matti.

– Itkuja itkemättä -singlen sanoituksista voi löytää moninaista sanomaa, joka sopii tähän hetkeen.

– Albumeja, jossa olen ollut mukana kitaristina, on kertynyt 13, mutta nyt ensi kertaa laulan itse. Kyllähän tässä monta jännittävää juttua on tulossa, mutta täysillä kyllä lähden uusia kokemuksia päin!

Itkuja itkemättä -kappaleesta julkaistaan myöhemmin myös musiikkivideo.

Teksti: MagnumLiven tiedote

Kuva: Pasi Liesimaa

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi