Anssi Kela toteutti nuoruuden haaveen – Toukokuun jäähallikeikka unelmien täyttymys

Anssi Kelan vuosi on ollut yhtä juhlaa, kun on tullut 30 vuotta miehen uran ensimmäisistä soinnuista. Muusikon ura alkoi Pekka ja Susi- yhtyeestä ja sooloura sitten 1999. Ensimmäinen sooloalbumi Nummela ilmestyi 2001. Vaikka aikaan on mahtunut myös heikkojakin vuosia, on Anssi Kela vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa musiikkimaailmassa.

– Tämä on ollut jännittävät kolmekymmentä vuotta ja toivottavasti tulee vielä toinen mokoma lisää. Mä olen saanut toteuttaa itseäni ja tehdä niitä asioita, mistä silloin, kun kavereiden kanssa oli mielikuvitusbändi, haaveiltiin, Kela iloitsi.

– Kyllä olen onnekas mies, että olen saanut tehdä tätä työtä ja toivottavasti saan tehdä jatkossakin. Unelma on, että saisin jatkaa tämän työn tekemistä, josta niin suuresti pidän.

Vuoden 2017 aikana Anssi Kela on saanut toteuttaa myös yhden pitkäaikaisen haaveen, sillä toukokuussa mies esiintyi täydessä Helsingin Jäähallissa. Toki ensimmäinen kerta se ei Kelalle ollut, vaan hän aikoinaan oli Eric Claptonin lämmittelijänä. Jäähallikeikkaan kulminoitui moni sellainen haave, jotka alkoivat itää jo 30 vuotta sitten.

– Se oli aika ison unelman toteutuminen. Se oli sellainen pyhä maaperä silloin, kun olin nuorempi eikä vielä ollut Hartwall Arenaa, mihin useimmat artistit tulevat keikalle, vaan silloin se oli Helsingin vanha jäähalli, Kela totesi.

– Siellä käytiin silloin omat suosikit katsomassa. Aina se oli, kun oli jotain Deep Purplea katsomassa, että voi kun joskus pääsisi itsekin tuonne. Se olisi siisteintä ikinä.

Anssi Kelan kirjan julkistamistilaisuus ravintola Ostrobotniassa. Kuvassa Anssi Kela (vas), kirjan kirjoittanut Jean Ramsey sekä kuvat kirjaan ottanut Kalle Björklid

Unelma toteutui sitten 6. toukokuuta vuonna 2017, kun Anssi Kela nousi Helsingin Jäähallin lavalle yleisön eteen. Kela muistelee hymyssä suin, silmät kiiluen tuota päivää.

– Kun sen pääsi tekemään, niin kyllä se olikin aika tavalla siisteintä ikinä. Se oli todella ison ja pitkäaikaisen unelman toteutuminen. Tosi hyvä keikka myös siinä mielessä, kun silloin kun niitä unelmia toteutuu, niin niiden toteutuminen ei sitten tunnukaan miltään. Tämä nyt oikeasti oli sitä. Koko kahden ja puolen tunnin keikan ajan tunsin olevani ihan oikeassa paikassa, Kela hehkui.

Unelmakeikkansa toteutumisen lisäksi koko viime vuosi meni Anssi Kelalla kirjaprojektin kanssa. Kirja, joka ei ole elämänkerta, vaan suunnattu faneille, julkaistiin torstaina ravintola Ostrobotniassa. Kirjan on kustantanut Docendo ja kirjoittanut Jean Ramsay.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Satumari Tinell

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi