Tuominen julkaisi ensimmäisen Singlensä – “Keikoille tullaan katsomaan kuinka huonosti laulan”

Suomalainen iskelmätaivas sai uuden levyartistin viime viikolla, kun Tuominen julkaisi ensimmäisen singlensä nimeltään Elämä. Single on Tuomiselle ensimmäinen, mutta musiikkia lohjalainen on tehnyt jo pitkään.

– Olen musiikkia tehnyt jo 15 vuotta coverbändissä, Tuominen kertoi.

Musiikki ei ole ollut Tuomiselle ainakaan vielä ammatti, vaan hän on tehnyt sitä enemmänkin harrastuspohjalta muiden töiden ohessa. Silti Tuomisen ympärillä on aina ollut alan rautaisia ammattilaisia.

– Se on poikkeuksellinen tilanne mulle, musiikinharrastajalle, että on ollut huippumuusikot ympärillä eikä ole tarvinnut minkään koulubändin kanssa pörräillä, Tuominen iloitsi.

Tuominen toimi Fidel Bistro- nimisen coverbändin solistina aina viime vuoteen asti, jolloin bändin toiminta loppui. Jo Fidel Bistron aikoina on Tuomisella virinnyt ajatus siitä, että voisi tehdä jotakin muutakin kuin esittää muiden tekemiä kappaleita.

– Varmaan jotain kymmenen vuotta olen puhunut, että tehdään jotain omaa joskus. Sitten meillä loppui tämä Fidel Bistro, joka oli coveria soittava rockbändi, Tuominen alusti.

– Siinä olin jo sivussa tehnyt keikkaa omalla nimellä muiden muusikoiden kanssa, tämmöistä kotimaista coveria. Siellä oli Muisto vain jää ja Silta yli synkän virran. Tällaista ihan toisenlaista hommaa.

Tuominen ei musiikista ole monelle ihmiselle tuttu, vaan hänet tunnetaan paremmin nimellä Tomi Tuominen ja mies on totuttu näkemään muun muassa Formula 1- lähetyksien studioisäntänä. Lohjalainen muistetaan myös Virittäjät- ohjelmasta tai rallilähetyksistä. Onhan häntä nähty myös rallikartturina.

– Mä elän epäsuomalaisittain, kun teen montaa eri asiaa. Tässä maassahan ihminen lokeroidaan. Jos sä olet yhtä, niin sä olet yhtä. Heti kun teet jotain toista, niin olet sen yhden asian tekijä, joka kokeilee tekevänsä jotain toista. Mä olen aina tehnyt hirveän montaa juttua, Tuominen kiteytti.

Vuosien varrella myös teatterin lavalla nähty Tuominen kokee, että monelle se tuntuu ahdistavalta, kun Tuominen tarttuu mikkiin ja alkaa tekemään musiikkia. Pahimmassa tapauksessa hänelle on jopa keikoilla tultu sanomaan aiheesta.

– On ollut sellaisia tilanteita, joissa joku on tullut sanomaan, että mä lähdin ihan vain sen takia katsomaan, että kuinka päin helvettiä sä laulat, Tuominen ihmetteli.

Siitä huolimatta Tuomisen aluevaltaus musiikkimaailmaan on pääosin otettu hyvin vastaan ja ainakin urheilupiirit tuntuvat miestä kannustavan myös musiikin saralla. Jyväskylän Paviljongissa haastattelua tehdessä moni Tuomisen tuttu rallipiireistä kävi kehumassa hänen Elämä- kappalettaan, joka kertoo siitä, että single on tavoittanut yleisönsä.

Elämä- kappaleesta pitäneille voi myös kertoa ilouutisen, että Tuomisen ja MagnumLiven suunnitelmissa on tehdä myös pitkäsoittolevy jonkinlaisella aikavälillä. Nyt kappaleita on valmiina jo kolme ja lisää on tulossa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Kuuntele Viihteen Olohuoneen Viikon biisiksikin valittu Tuomisen Elämä- kappale tästä

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi