Salama McQueen uuden haasteen edessä

Elokuvateattereiden valkokankaille tulee jälleen vauhtia loppuviikosta, kun sinne kaasuttelee Salama McQueen Autot 3- elokuvassa. Tähän asti yksi parhaimmista ellei jopa paras kilpa-auto, on jäänyt uudempien autojen varjoon, mutta kilpailuvietti on vielä niin kova, että vetäytyminen ei tule kyseeseen.

Salama McQueen on edelleen nopea, mutta kisan edetessä muiden autojen ominaisuudet tulevat enemmän esille, jonka vuoksi Salama ei sitten enää pysty kilpailuja voittamaan. Se turhauttaa myös tallipäällikön, joka päättää ottaa Salaman tilalle uuden auton.

Hän saa tarjouksen eräältä rikkaalta yritykseltä, mutta jatkosopimuksen ehtona on se, että Salama McQueenin on onnistuttava voittamaan seuraava kilpailu, muuten hänen uransa loppuu siihen. Alkaa hillitön harjoittelu, johon hänen avukseen nimetään Cruz Ramirez.

Alkuun Cruzin ja Salaman välillä ei oikein tunnu sytykettä löytyvän. Heidän harjoittelumetodit ovat ihan eri planeetalta ja yhteistä säveltä ei tunnu löytyvän. Tiet ovat jo erkanemassa, kunnes he päättävät osallistua yhdessä salaa romuralliin.

Kilpa-ajajan urasta haaveileva Cruz voittaa tuon kilpailun, joka avaa myös Salaman silmiä. Cruzin kilpaura on tähän asti tyssännyt siihen, että hän on nainen ja siksi hänestä on tullut valmentaja eikä kilpa-ajaja.

Sitten edessä onkin tuo odotettu kilpailu, jossa Salama McQueenin tulevaisuus sinetöidään. Paljon on Salamalla hävittävää, mutta hyvin vähän voitettavaa. Kuten odottaa saattaa, ei kilpailu lähde kovinkaan hyvin Salamalta käyntiin.

Elokuva jatkaa samaa vauhdikasta sarjaa kuin aiemmatkin Autot- elokuvat ja tämä elokuvaa tulee myös löytämään yleisönsä perheiden pienistä miehistä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä upea dramaturgia takaavat miellyttävän elokuvakokemuksen, niin nuorille lapsille kuin vähän varttuneemmillekin vauhdin ystäville. Autot 3 tulee ensi-iltaan perjantaina 28. heinäkuuta.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Disney Pixar

Elokuvan traileri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi