Valerian valloittaa valkokankaan

Tulevaisuus on ollut monien toimintaelokuvien suosikkiaihe ja siihen juoneen perustuu myös sarjakuvasta tehty elokuva Valerian and the City of a Thousands Planets. Elokuva perustuu Valerian- sarjakuvaan, jossa Valerian ja Laurelinen seikkailevat avaruudessa.

Elokuvan alku on hieman sekavahko, ensin näytetään avaruusalusta, johon väkeä tulee koko ajan lisää ja lisää. Sitten yhtäkkiä ollaan kauniissa merenrantamaisemissa, jossa outoa kieltä puhuva porukka tekee aamutoimiaan ja pientä rakkauttakin on ilmassa.

Idylli murtuu, kun taivaalta alkaa tulla aluksia, jotka iskeytyvät maahan. Suurin osa heistä pääsee pakoon alukseen, jonka ovi rikkoutuu eikä aukea. Ulkopuolelle jäi nainen, jolla tarina osoitti olevan tunteita yhden aluksen sisälle jäänyttä kohtaan ja tunne oli molemminpuolinen.

Tämän jälkeen kuviin pääsi Valerian, joka makasi samanlaisella idyllisellä rannikolla kuin nämä outoa kieltä puhuvat otukset. Sitten selviääkin, että kyseessä oli vain uni ja Valerian oli aluksella jossain lepohuoneessa. Tässä kohtaan tarinaan tuli mukaan myös Laureline, johon Valerian oli rakastunut.

Elokuvan yksi teemoista olikin Valerianin ja Laurelinen välit. Laureline ei lämmennyt ihan heti Valerianin kosiskeluille johtuen tämän maineestaan naisten kaatajana. Laureline ei uskonut, että Valerian olisi tosissaan, vaan halusi vain yhden nimen lisää mammuttimaiselle kaatolistalleen.

Elokuvan rekvisiitat ja lavasteet olivat hyvin vakuuttavia, eikä siitä tullut missään vaiheessa mieleen, että kyseessä olisi mitenkään halpa tuotanto. Eikä se sitä olekaan, sillä budjetti on 209 miljoonaa dollaria, joka on yksi kaikkien aikojen kalleimmista tuotannoista.

Se kyllä näkyi myös valkokankaalla kaikkine vaikuttavine lavasteineen, rekvisiittoineen ja efekteineen. Elokuvan tekemiseen oli siis panostettu niin, että se näkyi katsojallekin saakka. Tarina oli myös lopulta hyvin koskettava ja esiin tuli niin hyvät kuin pahat.

Viihteen Olohuone suosittelee ehdottomasti 26. heinäkuuta ensi-iltaan tulevaa Luc Bessonin ohjaamaa Valerian and The City of a Thousands Planets- elokuvaa kaikille Scifi-elokuvista pitäville. Elokuvan pääosissa ovat Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen ja Ethan Hawke sekä Rihanna.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Lou Faulon / Valerian

Elokuvan traileri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi