X Factor Suomi livelähetykset: Mikael Gabrielin sanoin “Taso ohjelmassa on huikea!”

X Factor Suomen ensimmäinen livelähetys on nyt takana päin ja joukosta putosivat huikeat Viktorio Angelov sekä Sana- duo. Esitykset olivat aivan uskomattomia ja pudotusuhan alla oli tuomareidenkin mielestä yllättäviä nimiä.

Viimeiseksi jäivät tuloksia odottamaan Saara Aallon tiimistä Fanny Falk sekä Mikael Gabrielin tiimistä Viktorio Angelov. Tunnelma lavalla oli jännittynyt ja kyyneliäkin nähtiin. Näistä kahdesta matkansa joutui päättämään Viktorio Angelov. Mikael Gabriel oli tästä hyvin ihmeissään, eikä itse olisi osannut valita heistä kumpaakaan.

– En mä sano, että noiden kahden osalta, ketkä siinä oli tiputuksessa, kummankaan olis pitäny tippuu. Niistä mä en ois oikeen voinutkaan valita, mutta näköjään Michael ja Suvi näki, että Fanny, niin eipä mulla oo siihen hirveesti sanottavaa. Väärä jätkä tippu kyl ehdottomasti, Gabriel pahoitteli.

Fannylle tilanne oli vaikea, koska he olivat Viktorion kanssa ystävystyneet kilpailun aikana. Nainen kuvaili heitä jopa parhaiksi kavereiksi. Lähetyksen jälkeen Fanny kuvaili fiiliksiään kyyneleet silmissään.

– Se oli vaikee just, kun ollaan Viktorion kanssa puhuttu, että me sit ollaan finaalissa. Olin tosi ilonen, mutta mä mietin jotenkin sitä, että Viktorio ei oo enää sit siinä. Tosi vaikee fiilis, nainen kuvaili tuntemuksiaan jatkoon jäämisestä.

Tuomareillekin vaikea hetki

Helppo ei valinta tuomareille ollut, koska Viktorio oli muidenkin tuomareiden mielestä huikea esiintyjä, mutta biisivalinta oli väärä.

– Siinä oli kaks kisan ehkä parasta laulajaa toisiaan vastaan, mutta Viktoriolla se meni biisin valintaan. Mä oon sitä mieltä, että tämmösessä kisassa pitää jokaisen biisin olla sun viiminen veto, sun pitää näyttää kaikkes ja sun paras puoli, sitä Viktorio ei valitettavasti näyttäny, Saara Aalto harmitteli.

– Se on semmonen laulaja, joka olis voinu vetää semmosen, että kaikki ois ollu ihan kananlihalla ja wau, mutta ei voi mitään. Hän oppii siitä ja tästä eteenpäin sit elämässään tekee niin, kuuntelee minun neuvoja. No ei, Saara Aalto jatkoi naurahtaen.

Ensimmäisessä livelähetyksessä oli mukana kaksi bändiä, joista toinen joutui jättämään kilpailun tähän. Esitys oli mahtava, mutta ei riittänyt katsojille kuitenkaan. Sana on erilainen ja erottuu joukosta, mutta ilmeisesti se ei katsojille tällä kertaa uponnut. Saara Aalto pohti, että katsojat olisivat tarvinneet enemmän aikaa tutustua Sanaan, jotta jatkoon olisi vielä päästy. Showsta tosin heillä ei mitään puuttunut.

– Tosi huikee show, mutta mulla oli sellanen fiilis, että mä en ollut varma onko se semmonen, jota yleisö äänestää vai ei. Hienon shown he kyllä veti. Hyvällä energialla, tosi hyvällä, Aalto fiilisteli.

Sana kuului Michael Monroen tiimiin. Mies oli selkeästi kovin ylpeä parivaljakostaan putoamisesta huolimatta ja uskoo, että heistä tullaan vielä kuulemaan.

– Harmittaa, että oma yks bändi lähti pois. He olivat niin erikoinen bändi, mutta uskon et näkyvyys on tehny todella hyvää heille. Toivon todellakin, että heillä on pitkä ja menestyksekäs ura, rokkari kommentoi selkeästi uskoen Sanaan.

Mahtava lisä pudonneen Sanan lavashowhun

Lavalla näimme myös erilaisen hetken, kun Monroe hyppäsi naisten mukaan lavalle saksofonia soitellen. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Michael soitti saksofonia naisten esiintyessä.

– Kun ne oli koelauluissa, niin mä innostuin hyppämään mukaan soittaa saksofonia siinä ja nyt tuli vedettyy saksofonia heidän kans täällä, se oli suuri kunnia ja etuoikeus, Monroe kertoi intoa äänessään.

Jäljellä on vielä kolme livelähetystä ja jatkoon pääsi monia huikeita artisteja sekä joukkoon jäi vielä yksi upea poikabändi, joka kuuluu Monroen tiimiin. Varmasti tulemme viimeisissä livelähetyksissä näkemään vielä entistä hienompia esityksiä, kun tuomarit hiovat jäljelle jääneitä kilpailijoitaan. Mikael Gabrielille jäi vielä jatkoon yksi suloinen ja tyttöjen sydämiä valloittava nuori artisti, vasta 16-vuotias Raid Amiri. Yhdessä he hiovat Raidista entistä huikeamman ja lähtevät hyvin fiiliksin tuleviin lähetyksiin.

– Nyt laitetaan kaikki panokset Raidiin. Mä sanoinkin sille itseasiassa tossa heti kilpailun jälkeen, että nyt mä laitan sit kaikki paukut suhun. Totta kai positiivisessa mielessä sen puolesta, että Raid on jatkossa ja mulla on siellä tyyppi, Mikael Gabriel valoi uskoa tulevaan.

Michael Monroen tiimiin jäi myös enää yksi bändi, nuori poikabändi 6G. Luotto valmentajalla on selkeästi kova bändinsä suhteen ja arvostaa heitä selkeästi todella paljon.

– 6G on jatkossa, siitä mä oon todella mielissäni. Aivan huippu. Ne on tullu pitkän matkan biisin kirjottajina ja kehittyny kanssa. Ne on vilpittömiä ja aitoja. Tosi hieno asenne, söpöjä, Monroe kuvaili.

Mikael Gabriel arvostaa ohjelman esiintyjiä

Mikael Gabriel on ollut hieno lisä ohjelmaan ja hän itse puhuu X Factorista ylistävään sävyyn. Hänen mielestään ohjelmassa laulajien taso on aivan huikea.

– Tasohan täs on edelleen ihan huikee. Mä sanoin jo, kun oisko meillä alkukarsinnat ollu kuvattu, että taso tässä ohjelmas tulee olee ihan erilainen, kun missään muussa suomalaisessa lauluohjelmassa, tätä kautta se just näkyy, mies kommentoi.

Hän ei kuitenkaan tarkoita, että tuomarit tai visualisoinnit olisivat se syy, miksi ohjelman taso olisi erilainen vaan perustelee sen johtuvan nimenomaan siitä, millaisia artisteja ohjelman kilpailijat ovat. Mies ylistää heidän esiintymistaitojaan sekä jokaisen kilpailijan persoonaa.

– Nimenomaan syy on siinä, kuinka kovia laulajia meil on. Taso on huikea ja sillon saattaa just tapahtuu tolleen, että oma ennakkosuosikki saattaa tippua, Mikael perustelee.

Miehen uusin single vie tällä hetkellä Spotifyn listan ykköspaikkaa ja tuloillaan on uusi levykin. Eteenpäin hän sanoo menevänsä positiivisin fiiliksin.

Livelähetyksiä on jäljellä vielä kolme kappaletta ja ne näemme sunnuntaisin MTV3-kanavalla klo 19.30.

Teksti: Linda Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi