Vain elämää – Happoradiosta tutun Aki Tykin ja Kasmirin sielut yhdistyivät

sdr

Vain elämää -sarjan kahdeksas tuotantokausi käynnistyy tänä keväänä 27.4. Mukana nähdään mahtavia artisteja jo vuosien varrelta, mutta jokainen heistä istuu ensimmäistä kertaa saman, Vain elämää -sarjan pöydän ääreen. Jaksot ovat kuvattu Espanjan auringon alla.

Kahdeksannella kaudella nähdään viidessä ensimmäisessä jaksossa seitsemän ammattitaitoista artistia, kunnes Terhi Kokkonen lentää takaisin koti Suomeen. Tämän kauden artisteja ovat Happoradion keulakuva Aki Tykki, viihteen jättiläinen Danny, Aikakoneesta tutuksi tullut Sani, PMMP:n toinen jäsen Mira Luoti, kahvimaitoa tarjoillut Arttu Wiskari, uskomaton musiikin tulkitsija Kasmir sekä Terhi Kokkonen, joka on ollut jäsenenä Ultra Brassa ja tätä nykyä hän on Scandinavian Music Group yhtyeessä.

Happoradion keulakuva Aki Tykki jännitti mukaan lähtemistä, koska on luonteeltaan enemmän tarkkailija luonne eikä koe olevansa parhaimmillaan isossa porukassa.

– Jännitti tosi paljon moni asia. Eniten et miten porukan kans synkkaa. Mä kuitenkin ajattelin, että mä en halua mennä sinne mököttämään hiljaa kahdeksaks päivää, mutta nää fiilikset karisi oikeastaan lentokentällä, kun otettii ensimmäiset punaviinilasilliset siinä, Tykki kuvaili fiiliksiään.

Uskoi kuitenkin, ettei varmasti ollut ainut joukosta, jota ohjelmaan osallistuminen jännitti, vaikka kaikki heistä pitkän linjan ammattilaisia ovatkin. Jännitys kuitenkin hävisi Espanjassa viimeistään ja aika meni todella nopeasti muidenkin artistien mielestä.

– Mut se menee niin äkkiä, että ei sitä sitten tajuakaan, kun tullaanki jo pois. Sillain, et mitä hittoa tossa tapahtu. Minne hävis kymmenen päivää elämästä? kommentoi Aki reissua.

Mies ylisti kokemustaan ja oli selkeästi tyytyväinen, kun päätti lähteä mukaan jännityksestä huolimatta.

– Oon siis tosi ilonen, että uskalsin lähteä mukaan ja tosi ilonen, kun mua pyydettiin. Oli hieno kokemus, mies kehui reissun jälkimaininkeja.

Tykki odottaakin jo pääsevänsä näkemään ohjelmaa televisiosta. Tunteiden purkauksia pöydän ääressä pääsemme varmasti näkemään tälläkin kaudella, sen voimme päätellä jo siitä, kuinka Aki kuvaili kollegojaan.

– Mä luulen, että yks tämän kauden vahvuus on ehkä se, kun siellä on aika lailla ei niin täysin itsevarmoja poppareita. Siellä on vähän herkkyyttä ilmassa ehkä. Toivoisin näin, mikä on hyvä asia, Tykki kommentoi salaperäisesti.

Biisien esittäjät vaihtuvat

Monelle artistille omilla kappaleilla ja sanoituksilla on oma merkityksensä, sekä jokainen tulkitsee ne omalla tavallaan. Esittäjän vaihtuessa biisien tulkintakin muuttuu, eikä se aina ole helppoa kuunnella toisen artistin esittävän omaa tulkintaansa, jonka on itse tehnyt. Aki kuvaili sen olevan outo kokemus, kun toinen esittääkin hänen bändinsä musiikkia.

– Siinä ei oikein tiedä miten olla, kun kuitenki jotenkin yllättää se hetki. Et jumalauta Aikakoneen Sani yhtäkkiä vetää teijän biisiä tossa noin kolmen metrin päässä, hän kommentoi.

Ohjelmassa on ideana tehdä oma versio ja tulkinta toisen artistin kappaleesta. Mies kertoi, millaista oli esittää muiden osallistuneiden artistien versioita hieman omanlaisekseen muutettuna.

– No se on ollu tosi siistiä. Ne esitykset siellä linnassa mua jännitti aika paljon. Vähän vaikea tilanne tommonen, kun noin intiimi tuollainen juttu. Kyllähän ne helpottui loppuviikkoa kohden tietenkin, kun tuli tutummaksi se meininki, hän paljasti.

Hänen omien sanojen mukaan on toisinaan hieman stressaavaa tehdä omia biisejään, kun sanotuksia voi muuttaa loppuun asti, mutta muiden kappaleita esittäessä on helppoa, koska sanoitukset ovat jo valmiina.

– Mä voin koko ajan miettiä onks tää nyt paras teksti näin ja se on niin helvetin stressaavaa, mutta jos mä esitän Dannyn biisin, niin se teksti on siinä enkä mä voi muuttaa sitä. Mul ei oo lupaa edes muuttaa sitä. Tavallaan se on vapauttavaakin. Et sit täytyy vaan miettiä, miten tää saadaan toimii näillä mitä on, Aki perusteli.

Tykin mieleen jäi reissulta eniten, kun viihteen suuri jättiläinen Danny astui esittämään Happoradion kappaletta.

– Kyllä se on pakko sanoo, että Dannyn veto oli semmonen tajunnan räjäyttävä, mies sanoi selkeästi edelleen hetken tuomasta fiiliksestä häkeltyneenä.

Yhdistyneet sielut ylettyi jo kenkiin asti

Aki Tykki ja Kasmir kokivat kummatkin lähentyneensä sekä ystävystyneensä Espanjan lämmössä. Kummatkin puhuivat toisistaan hyvin positiiviseen sävyyn. Aki kehui Kasmirin olevan hyvin sydämellinen ihminen. He jopa kutsuivat toisiaan nimityksellä broman, ja tämä sielujen yhdistyminen näkyi miesten kengissäkin, koska he olivat sattumalta laittaneet samana päivänä samanlaiset popot jalkaansa.

– Sen kans on vaan jotenkin niin lepposaa olla. Mahtava tyyppi ja huikee laulaja. Vähän nolottaa, kun meillä samanlaiset kengätki sattu tänään jalkaan. Et ei me nyt ihan näin pitkälle tätä bromanssia olla viety, Tykki naurahti.

Miehet ovat pitäneet ohjelman kuvauksien jälkeenkin vielä yhteyttä ja Kasmir kertoikin Akin olleen hänen levyjulkkareissaan paikalla. Kummankin omien sanojen mukaan yhteydenpito tulee kyllä jatkumaan varmasti vielä tästä edespäinkin.

Tarina Happoradion sanoituksien takana

Pitkän uran jo tehneen ja paljon radiossakin soineen Happoradion biiseihin, ei enää Tykin elämästä niinkään löydy sisältöä, mutta menneisyydessä riittää kerrottavaa. Osa biiseistä saattaa muodostua myös lähipiirin kokemuksista.

– Mä oon espoolainen perheen isä kuitenki, rivitalon pätkässä asuva faija, joka ajaa Mersulla, niin ei semmoisia laulunaiheita välttämät löydy enää siihen tahtiin kuin sillon, kun dokaili pitkin Kalliota. Toisaalta ehkä mä aattelen niin, että muistothan ei häviä mihinkään, aina on tarinoita. Ja plus lähipiiri, aina voi varastaa sieltä tarinoita, kun joku on aina kusessa. Kyl sielt laulunaiheita löytyy, Tykki paljastaa lyriikoiden syntyjä.

Nyt yhtye jää kevät tauolle, mutta palaa toukokuussa keikkailemaan 30 kiertueen verran. Lisäksi syksyllä saamme kuulla heiltä uutta musiikkiakin.

– No me ollaan kevät keikkatauolla. Nyt toukokuussa lähetään tosi tiukalle kesärundille, 30 keikkaa vähintään ja syksyllä on tarkoitus julkaista uutta musaakin sitte. Sit pölisee, Happoradion keulakuva Aki kertoi yhtyeen loppuvuoden suunnitelmista.

Vain elämää kausi starttaa käyntiin perjantaina 27.4 klo 20 Nelosella, kun Danny päräyttää katsojien ruutuihin kahden tunnin mittaisella ensijaksollaan.

Teksti ja kuvat: Linda Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi