UIT tarjoilee herkkua Peacockissa – Siikanderin esikoisrevyyohjaus nousi klassikoiden kärkeen

Linnanmäki, Peacock, käsillä on vuoden odotetuin tapahtuma, Uuden Iloisen Teatterin, kansankielellä UIT:n ensi-ilta. Teatterin lämpiö kuhisi lukuisia julkisuudesta tunnettuja henkilöitä sekä ihmisiä, jotka ovat nähneet kaikki UIT:n esitykset.

Tänä vuonna odotus oli korkea, joka oli jo aistittavissa lämpiössäkin. Edessä oli Sari Siikanderin, siis sen saman, joka on useasti nähty Peacockin lavalla hauskuuttamassa yleisöä, ensimmäinen revyyohjaus. Ohjaus, joka kantaa nimeä Herkkua kuin heinänteko.

Peacockin sali hiljentyi, valot vaihtuivat estradin valaistukseen ja laulu alkoi raikaamaan. Ensimmäinen kappale jo räjäytti pankkia, mutta Kai Vainen ja Katariina Havukaisen esittämä Niskavuori– parodia sai nauruhermoja jo kiristymään.

Katariinahan on muuten näyttelijä Riitta Havukaisen tytär, joten esiintyminen on hänellä veressä. Näyttelemistä on veressä myös muilla UIT:n tämän vuoden esiintyjillä, sillä Pihla Penttisen isä taas on pitkänlinjan näyttelijä ja ohjaaja Pertti Sveholm. Jolle UIT ei ole täysin vieras, sillä Sveholm ohjasi vuoden 2007 revyyn.

Heinänteko oli herkkua koko illan ja näyttelijät pistivät parastaan jokaisessa sketsissä. Lavalla nähtiin niin vanhaa tuttua Sami Hintsasta kuin Niina Tapiotakin, mutta myös Kai Vainen ja ennen kaikkea Antti Langin kaltaisia lahjakkuuksia. Lahjakkuuksista kun puhutaan, niin unohtaa ei sovi myöskään Panu Vauhkosta.

Vauhkonen ei välttämättä ole näyttelijätyyppinä sellainen, joka ihan ensimmäiseksi miellettäisiin revyyseen, mutta tämä monessa liemessä keitetty näyttelijä osoitti ennakkoluulot vääräksi. Hän oli todella mainio revyyesiintyjä ja olihan kokemustakin jo ehtinyt kertymään Viking Gracelta, jossa oli ollut paikkaamassa aikaisemmissa revyissä.

Erikoisuutena täytyy myös Vauhkosen osalta mainita hulvaton WC- sketsi, jossa viimeistään hän hauskuutti itsensä yleisön suosioon. Hän osoitti tekemisellään ja laulutaidollaan, olevansa eliittiä myös revyylavalla.

Ohjauksesta vastannut Sari Siikander oli tehnyt upeata työtä saaden revyyn juuri oikeanmittaiseksi, sillä loppulaulun alkaessa tuli tunne, että tätä olisi voinut katsoa vielä pidempääkin. Kaikkinensa kokonaisuus oli toimiva ja viihdettä riitti jokaisen sketsin aikana, yhtään sellaista juttua ei ollut, että olisi ollut tarvetta kellon katsomiselle.

Vaikka Siikander itse ei ollut estradilla, niin hänen läsnäolonsa pystyi aistimaan ja joidenkin hahmojen ollessa lavalla, tuli tunne kuin olisi katsonut hahmoa nimenomaan Siikanderin esittämänä. Todellisuudessa hahmoa esittikin joko Niina Tapio tai Pihla Penttinen.

Unohtaa ei sovi myöskään eleganttia revyynäyttelijää Sinikka Sokkaa. Tuo UIT-konkari osoitti olevansa jälleen oikeassa paikassa ja oli ilo nähdä hänet pitkän tauon jälkeen Peacockissa. Upea lauluääni ja karismaattinen esiintymistaito nivoutuivat yhteen tuossa viehättävässä olemuksessa. Sinikka Sokka oli yksi tämän vuoden revyyn suurista tähdistä.

Herkkua kuin heinänteko on show, joka on vain käytävä itse kokemassa. Jean S.- yhtyeen säestämänä yleisölle tarjoillaan hulvaton tunnin ja 25 minuutin esitys, jossa nauruhermoja ei säästellä tippaakaan. Viihteen Olohuone suosittelee tätä ehdottomasti ja jos tähtiä jaettaisiin, niin tämä saisi täydet viisi tähteä ja plussan vielä päälle.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Harri Hinkka / UIT

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi