Ryan Reynolds on täydellinen Pikachu

POKÉMON DETECTIVE PIKACHU on ensimmäinen live-action Pokémon-seikkailu. Ryan Reynolds nähdään ikonisena Pokémon-hahmona, Pikachuna, joka on keulakuva yhdelle viihdemaailman kaikkien aikojen suosituimmista ja menestyneimmistä ilmiöistä. Elokuvassa esitellään suurella valkokankaalla Pikachun lisäksi useita rakastettuja Pokémoneja, joista jokaisella on omanlaisensa persoonallisuus ja kyvyt. 

Tarina alkaa yksityisetsivä Harry Goodmanin mystisestä katoamisesta. Hänen 21-vuotias poikansa Tim lähtee selvittämään tapahtumia apunaan Harryn entinen Pokémon-työpari, suloinen ja hulvaton vitsiniekka, etsivä Pikachu. Huomattuaan heidän ainutlaatuisen kykynsä ymmärtää toisiaan he lähtevät huimaan seikkailuun selvittääkseen mysteerin. Yhdessä he etsivät vihjeitä neonvalojen alla sykkivässä modernissa metropolissa, Ryme Cityssä, jossa ihmiset ja Pokémonit elävät rinnakkain. Matkansa varrella he tapaavat monenlaisia Pokémoneja ja saavat selville katalan juonen, joka uhkaa tuhota rauhallisen yhteiselon ja koko Pokémon-universumin.

Täytyy myöntää, että suhtauduin koko elokuvan ideaan todella epäilevästi, koska kyseessä olevat hahmot ovat todella rakastettuja ympäri maailman. Olin katsellut elokuvaa vasta muutaman minuutin, kun huomasin, että olin täysin lumoutunut.

Ajattelin ensin, että eihän Ryan Raynolds voi olla hyvä Pikachu, sillä tuo keltainen ihana olio ei edes puhu oikeasti. Mieleni muuttui, kun tajusin tarinan idean. En lähde avaamaan sitä enempää, sillä se paljastaisi liikaa elokuvan juonesta. Raynolds on roolissaan aivan mahtava. Hän onnistuu olemaan ihana rääväsuu olematta kuitenkaan ilkeä. Tietyt Pikachun repliikit menevät varmasti lapsilta ohi, mutta aikuiset saavat niistä kunnon naurut. Nämäkin repliikit on kuitenkin kirjoitettu hyvällä maulla. Ryan Raynolds antaa tälle keltaiselle otukselle yhden ulottuvuuden lisää.

Justice Smithin esittämä Tim Goodman antaa loistavaa taustatukea Pikachulle. Kun tähän kaksikkoon lisätään kolmanneksi Kathryn Newtonin esittämä Lucy Stevens, on vaaroja pelkäämätön ryhmämme valmis. Elokuvan ohjaaja Rob Letterman on valinnut kolmeen päärooliin toisiaan täydentävät näyttelijät. Kaikilla kolmella hahmolla on selkeä funktio tarinassa, eikä kukaan ole esillä liikaa tai liian vähän.

Elokuvan visuaalinen ilme on rakennettu todella taidokkaasti. Tarinassa esiintyvät Pokémonit on mallinnettu todella tarkasti alkuperäisiä hahmoja kunnioittain, eivätkä ne tunnu yhtään oudoilta, vaikka ne seikkailevat live-action elokuvassa. Tarinan koko maailma tuntuu hyvinkin aidolta. Tietokoneella tehdyt osat sulautuvat hyvin yhteen live-actionin kanssa. Tietokonegrafiikka on vihdoin saavuttanut tason, jossa se on luonteva osa elokuvan kerrontaa.

POKÉMON DETECTIVE PIKACHU oli lähes mykistävä kokemus, sillä tekijät ovat löytäneet yhtälön, joka todella toimii. Tämän yhtälön kaikki osat ovat keskenään tasapainossa. Elokuva tulee ensi-iltaan 10.5.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: © 2019 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. AND LEGENDARY. ALL RIGHTS RESERVED.  

Trailer: Leffat

 

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi