Tuhansien ämpärien maa lähtee ulapalle – UIT tuo iloa Viking Gracelle tammikuussa

Viime kesänä UIT:n Peacockissa ihastuttanut Tuhansien ämpärien maa -revyy nähdään nyt Viking Linen m/s Viking Grace -aluksella. Revyy starttaa Gracella 14. tammikuuta alkavalla vuorokauden risteilyllä. Revyytä esitetään laivalla kaksi viikkoa ja viimeinen lähtö on 25. tammikuuta Turusta.

– Tämä on nyt meidän kolmas kertamme tällä laivalla. Kun mentiin ensimmäisen kerran, niin ajattelin; ”ai kauheata, miten selviän. Tulen hulluksi siellä ja tulee joku pakokauhu olla suljetussa tilassa noin monta päivää.” Päinvastoin, aika meni ihan hujauksessa, pitkän uran UIT:ssa tehnyt Sari Siikander muisteli.

Nyt kolmatta laivarupeamaansa odottava Sari Siikander on viihtynyt erinomaisesti edellisillä kerroilla, kun UIT on Viking Gracella vieraillut. Häntä erityisesti lämmittää se, kuinka heidät on otettu vastaan.

– Viking Gracella on mahtavaa se, että ihmiset tulevat varta vasten risteilylle katsomaan meitä, Siikander iloitsi.

– Siellä on todella asiantunteva ja keskittynyt yleisö, joka haluaa nähdä sen esityksen.

 

Ihmiset lähellä

Risteily on yleensä paikkana sellainen, jonne lähdetään nollaamaan arkea ja yökerho muistuttaa ravintolaa siinä, missä maissakin. Ravintoloissa esiintymisissä on aina omat huonot puolensa, mutta Siikanderin mukaan sellaista ei ole havaittavissa Viking Gracella.

– Esiintymistilanteena se ei ole mitenkään sellainen, että tässä nyt vähän esiinnytään ravintolassa, vaan kun esitys on päivällä ja ravintola on sitä esitystä varten, niin se on todella miellyttävää.

Siinä on ihmiset tosi lähellä. Isolla lavalla Peacockissa et näe yleisöä, nyt näet melkein kaikkien ilmeet. Siitä tulee sellainen toisenlainen esiintymiskokemus sille samalle teokselle, mikä on tehty alunperin Peacockiin.

Esityksestä laivalla nähdään puoli tuntia lyhyempi versio kuin Peacockissa ja muiltakin osin on jouduttu ottamaan eri tavalla asioita huomioon kuin Peacockissa.

– Siellä joudutaan laittamaan lappuja, että ”ethän siirrä tuoliasi, tässä menee näyttämön raja”, että ei esiintyjä vahingossa vedä jollakin käsieleellä tai jalalla päin kasvoja, Siikander valaisi.

Siikanderin mukaan nautinnollisinta ja makeinta on juuri se, että yleisö on niin lähellä ja syntyy erilainen vuorovaikutus yleisön kanssa kuin Peacockissa.

Esitykseen on jouduttu tekemään myös joitain muutoksia muun muassa isojen tanssinumeroiden osalta, koska lava Viking Gracella ei ole yhtä iso kuin Peacockissa.

– Isoja tanssinumeroita joudutaan muuttamaan niin, että kaikki mahtuu. Paikkoja joudutaan muuttamaan ja todennäköisesti joissakin numeroissa pienentämään liikettä. Sitten olemme yrittäneet myös nostaa joitakin ihmisiä ylemmäksi, että lattiatilaa jää enemmän.

”Yhtään esitystä ei olla jouduttu perumaan”

Kun merellä ollaan, niin luonnon armot tulevat myös omalla tavallaan mukaan. Esityksissä on tietenkin säävaraus, mikäli oikein huono keli sattuisi. Näin ei kahden vuoden aikana ole silti koskaan käynyt.

– Ei meillä ole yhtään esitystä jouduttu perumaan. Toivottavasti tuo Aapo-myrsky nyt oli ainoa eikä tule tammikuussa enää toista talvimyrskyä, Siikander toivoi.

Viking Gracen reitti Turun ja Tukholman välillä on siinä mielessä otollinen, että alus seilaa pääasiassa saaristossa, jolloin suurimmat aallot eivät laivaa keinuta. Esityksen aikakin on iltapäivällä, Maarianhaminan visiitin jälkeen eikä avomerta ole sen jälkeen enää tiedossa.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: UIT

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi