TEATTERIARVOSTELU: Dingo-musikaali valloittaa Hämeenlinnassa

Hämeenlinna uudessa kesäteatterissa nautitaan kesän aikana Dingo-musikaalista. 80-luvun supersuositun yhtyeen musiikki kaikuu teatterissa ja monet tutut sävelmät saavat teatteriyleisön viihtymään katsomossa koko esityksen ajan.

Musikaalissa tulee hyvin esille Dingon synty, mutta ennen kaikkea Neumannin elämäntarinaa ajasta ennen Dingon syntymää sekä yhtyeen kulta-ajoista. Tarinassa päästään aikaan, jolloin siihen aikaan Pertti Niemisenä tunnettu Neumann lähti merille ja miten häneen siellä suhtauduttiin.

Tarinassa mukana kulkee koko ajan Dingon kappaleet, ja ne toimivat joissakin kohdissa myös siirtymänä kohtauksesta toiseen. Roolisuoritukset ovat onnistuneita ja Joel Mäkinen Neumannin roolissa näyttää ja kuulostaa itse Neumannilta.

Mainita täytyy kyllä myös Eppu Salmisen esittämä Lasse Norres. Kun mies ensimmäistä kertaa tulee lavalle Norreksena, ei voi mitenkään erehtyä siitä, ketä hän esittää. Sen verran paljon hän Norresta muistutti lavalla.

Muutenkin Salmisen suorittaminen oli hyvää, hän tekee näytelmässä useamman eri roolihahmon ja heidän välillään huomaa kyllä eron, kuten hyvän näyttelijän tekemässä roolisuorituksessa kuuluukin huomata.

Erityisesti täytyy mainita myös Sinikka Salminen, joka esitti myös useampaa eri roolia, kuten Neumannin äitiä, poliitikko Lindströmiä, tavaratalon johtajaa ja komisariota. Etenkin komisarion roolissa hän toi näytelmään kaivattua hauskuutta komisariona, joka samalla fanitti Neumannia.

Kokonaisuutena ajatellen täytyy miettiä myös lavasteita, jotka olivat tietyllä tavalla yksinkertaisia, mutta toimivia. Ne saatiin ilman muutoksia kohtauksesta toiseen toimiviksi eri paikoissa tapahtuviin kohtauksiin.

Kiitosta täytyy antaa myös sille, että esityksessä oli mukana livebändi, joka toi oman osuutensa Dingon kappaleisiin.

Itse tarinaan ja musikaalin käsikirjoitukseen on todettava, että se kuulosti oikeastaan hyvinkin tutulta. Monin paikoin sellaiselta, jonka on jo aiemmin jossain nähnyt tai kuullut. Näin oikeastaan olikin, sillä musikaali mukaili suhteellisen paljon Kaisa Kuikkaniemen, musikaalin toisen käsikirjoittajan tekemää kuunnelmaa Ylelle.

Kokonaisuutta katsoen, musikaali on katsomisen arvoinen ja kesäillan viettäminen Hämeenlinnan uuden kesäteatterin katetussa katsomossa ei ole huono ratkaisu. Vaikka esityksen aikana satoikin hieman vettä ja ukkonenkin jyrähteli, ei se vaikuttanut millään tavalla negatiivisesti katselukokemukseen.

OlkkariViihde suosittelee tätä neljän tähden arvoista musikaalia kaikille.

****

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hanna Kanerva

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi