Vahvan rock-taustan omaava Joel Mäkinen Neumannin rooliin

Ohjaaja Otto Kanervan vierellä näyttelijät Eppu Salminen, Sinikka Salminen, Joel Mäkinen, Olli Tulkki, Patrik Hvitsjö ja Taneli Läykki sekä ylhäällä etäyhteydellä Pyry Smolander ja Eleonoora Kauhanen.

Rauman teatterin johtaja ja musikaalin ohjaaja Otto Kanerva paljasti maanantaina kesällä ensi-iltaan tulevan Dingo-musikaalin roolitukset. Pääroolia Pertti “Nipa” Neumannia näyttelee Pimeys ja Joel Herttua bändeistä tuttu Joel Mäkinen.

– Syksyllä kerroimmekin jo aika paljon itse musikaalista, mutta jotain nyt vielä vähän. Tämä parituntinen on Neumannin ympärille kasattu elämänkerta, totesi Kanerva.

Dingo-hysteria alkoi vuonna 1984, kun Sinä ja minä voitti Levyraadin huippupistein ja sitä hysteriaakin sittan kestikin pari vuotta.

– Dingon hajoamisesta kerrottiin jopa tv:n puoli yhdeksän uutisissa, muisteli Kanerva.

Rock-taustalla päärooli

Neumannin roolin siis sai itsekin bänditaustaa omaava Joel Mäkinen. Roolissa on toki tuplamiehitys, sillä Väinö Riihimäki hyppää Neumannin rooliin tarvittaessa. Nipan tyttöystävää näyttelee Eleonoora Kauhanen.

Mäkisen ja Riihimäen lisäksi dingolaisina esiintyvät: kitaristi Jonttu on Teatterikorkeakoulussa opiskeleva Patrik Hvitsjö. Koskensoittaja Peteä näyttelee Pyry Smolander. Smolander nähdään myös bändin alkuperäisen basistin Even roolissa. Eveä basistina seuranneen Pepen rooliin hyppää Olli Tulkki. Rumpali Quuppa on puolestaan Taneli Läykki, joka on tuttu mm. The Voice of Finlandista sekä Rantabaari-sarjasta.

Sinikka Salminen palaa Raumalle

Nipan äitiä näyttelee aikanaan Rauman teatterissa kolme vuotta (2005 – 2008) ollut Sinikka Salminen. Nipan isää sekä Dingon manageria Lasse Norresta näyttelee puolestaan Eppu Salminen.

– Tiesin sen, että musikaaliin tulee myös Lasse Norres ja se oli itsestään selvää, että se rooli kuuluu Epulle, sanaili Kanerva.

Henkilökohtaisimmat muistot Dingosta ovat ohjaaja Kanervalla sekä Sinikka Salmisella, jonka isosisko oli Dingo-fani.

– Mä olin silloin vähän liian nuori olemaan fani, mutta koetin kyllä peesailla siskoa. Mulla on muuten tallella nuo siskoni levyt ja kuuntelenkin niitä aina silloin tällöin, totesi Salminen.

– Minä puolestani olen lentänyt pihalle Dingon keikalta Valkeakoskella. Olin kirjoittamassa tervehdystä keikkabussin kylkeen silloisen tavan mukaan. Järkkäri tuli siihen todeten, että mitä sun isäsi sanoisi, jos minä kirjoittaisin jotain hänen autonsa kylkeen, naurahti Kanerva.

Teksti ja kuva. Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi