Kansaa kymmenen vuotta viihdyttänyt JVG vihdoin valkokankaalle – “Tuli hyvä leffa ja siistiä päästä näyttämään se jengille”

Perjantaina nähdään valkokankaalla elokuva JVG:n taipaleesta aina sen alkuvuosista liki nykyhetkeen asti. Elokuvan piti tulla teattereihin jo puolitoista vuotta sitten, mutta silloin koronapandemia sotki suunnitelmat.

– Pitkään olemme tätä odottaneet ja vihdoinkin saadaan ihmisille näytille tämä, Jare Brand toteaa.

– Vihdoinkin, vähän samalla jännittää, mutta ehkä hyvällä tavalla. Tuli hyvä leffa ja siistiä päästä näyttämään se jengille, VilleGalle pohtii.

Molemmat myöntävät, että itsensä katsominen elokuvassa tai televisiossa ei ole koskaan oikein mukavaa, varsinkin kun elokuvassa on materiaalia, joka on kuvattu heidän uransa alkuvuosilta.

– Tuoltako me näytimme kymmenen vuotta sitten, tuossa on pikku porttilat, Jare kuvailee tuntojaan itsensä katsomisesta.

VilleGalle on samoilla linjoilla Jaren kanssa siitä, miltä tuntuu katsoa itseänsä televisioruudusta tai elokuvassa.

– Varmaan harva ihminen on ihan fiiliksissä, kun katsoo itseään ruudusta. Leffana ja tarinana tämä on makea. Pitää katsoa sitä kokonaisuutta eikä omaa facea, VilleGalle miettii.

Kaikki alkoi Leijonien maailmanmestaruudesta

JVG:n tarina alkoi nyt jo hieman yli kymmenen vuotta sitten, vuonna 2010. Tämä tuodaan esille myös elokuvassakin. Yhtyeen todellinen läpimurto tapahtui vuotta myöhemmin, johon suuresti vaikutti keväällä 2011 tullut Suomen jääkiekkomaajoukkueen maailmanmestaruus.

– Se oli jollain tavalla onnen hetki, kun meillä oli siinä hyvä pöhinä. Biisit menivät ja alkoi tulla keikkoja. Me olimme tehneet tuollaisen Häissä-biisin, joka ei ollut lätkäbiisi, vaan enemmän juomalaulu. Sitten, kun Suomi voittaa maailmanmestaruuden, niin sitä juodaan koko kevät, VilleGalle kiteyttää.

– Sitä kautta se biisi nousi vielä isommaksi ja se ilmiö nousi. Kyllä se on auttanut se Leijonien kulta.

JVG:llä on ollut iso rooli Leijonien kultajuhlissa, sillä he olivat mukana tuolloin 2011, kuten myös kevään 2019 mestaruusjuhlissa. Vaikka heidät yhdistetään hyvin vahvasti jääkiekkoon ja onhan kaveruksilla vahvaa kiekkotaustaakin, VilleGalle opiskellut jopa urheilutoimittajaksi, ei he silti suostu myöntämään kappaleiden olevan jääkiekkoaiheisia.

– En mä tiedä onko niinkään jääkiekkoon tai ehkä alkupäässä oli, tai enemmin urheiluun. Tykätään urheilla palon ja ehkä sieltä oman elämän kautta tulee sellaisia viitteitä ihan vaan urheilemisesta ja sellaisesta koppimeiningistä, Jare pohdiskelee.

“Lähdettiin kavereiden kanssa pitämään hauskaa”

Kaveriporukan jutusta liikkeelle lähtenyt juttu on vuosien saatossa paisunut suosituksi rap-yhtyeeksi, jonka taustalla on myös heidän omistamansa levy-yhtiö PME Records. Kun juttu starttasi vuonna 2010, ei kundit osanneet kuvitellakaan, mihin kaikki lopulta johtaa.

– Kaveriporukalla, joka tuossa sitten jossain vaiheessa hajoaa, siitä se kaikki lähti. Lähdettiin kavereiden kanssa pitämään hauskaa ja kiertää keikkoja, VilleGalle kertoo yhtyeen alkusysäyksestä.

Hauskanpito muuttui totiseksi työksi ja se työ jatkuu edelleenkin. Kesällä JVG:n on tarkoitus jälleen lähteä kiertämään festivaaleja ja antamaan yleisölle sitä, mitä he ovat tulleet hakemaan. Se on ainakin varmaa, että JVG on tämän kymmenen vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa musiikissa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Joni Hildén, JVG: Vuodet ovat olleet tuulisii-elokuvan screenshotit

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi