Laaksonen Bermudaan kesken kiivaimman esitysrupeaman

Viihdetaiteilija Jukka Laaksonen oli lauantaina Helsingissä Kalastajatorpan tenniskentällä pelaamassa tennistä jääkiekkotähtien kanssa. Laaksoselle Bermuda- turnaus on muodostunut perinteiseksi ja tänä vuonnakin mies saapui turnaukseen kesken kiireiden suoraan Tahkolta.

– Mulla oli aikainen herätys, neljältä heräsin aamulla tuolla Tahkovuorella ja sitten kuuden koneella sieltä tänne, Laaksonen kertoi.

Laaksonen hieman valitteli, että pelaaminen alkoi jo puolilta päivin tuntumaan hieman jaloissa eikä saanut oikein parastaan irti. Valmistautuminen hänen mukaansa on ollut kyllä hyvää, mutta aikainen herääminen sekä siihen päälle höystettynä rankka teatterirupeama tuntui pelisuorituksissa.

– Jotenkin tuntuu, että ei saa oikein parasta irti, jää vaiheeseen, kuti jää piippuun, Laaksonen totesi.

– Mä jopa valmistauduin parin päivän ajan, mutta sitten kun on ollut näitä teatterihommia siellä, niin ei ole ollut fokus ihan pelkästään tenniksessä.

Jukka Laaksonen näyttelee yhdessä Juha Laitilan ja Antti Taipaleen kanssa Finnvitsit – Kirkaskoski – kaikenalku – näytelmässä. Juha Laitilan käsikirjoittamassa ja Otto Kanervan ohjaamassa näytelmässä seikkailee julkisuudesta tuttuja ihmisiä. Näytelmä sai ensi-iltansa Tahkovuorella 4. heinäkuuta.

– Ihan mukavasti on mennyt. Ensimmäinen viikko on nyt takana ja keskiviikkona taas jatketaan siellä Tahko Spa- areenalla. Toivotaan, että väkeä riittää hyvin, Laaksonen valaisi.

Tähän asti fiilis on ollut taiteilijan mukaan hyvä ja yleisöäkin on paikalle saapunut kiitettävästi, silti mukaan aina mahtuu, 200 vierasta kerralla. Imitaatioista koostuvan esityksen voi nähdä Tahkolla aina heinäkuun 20. päivään saakka.

– Meillä on yhdeksän esitystä siellä, kolme on ollut ja kuusi on vielä jäljellä. Sen jälkeen siirrytään elokuussa Porvoon Taidetehtaalle, niin sitten pääsee täältä lähempääkin (pääkaupunkiseudulta) ihmiset, Laaksonen ilmoitti.

Aiempina vuosina sama kolmikko on tehnyt samankaltaisia esityksiä, jotka ovat olleet myös tätä Finnvitsit- sarjaa, kuten Finnvitsit – Tähtien sota, Finnvitsit – Tähtien sodan paluu 2.0, kuten myös pelkkä Finnvitsit ja viime kesänä ollut Finnvitsit – Uudet kujeet 2017.

– Tämä on ehkä eniten tällainen kesäteatterimainen. Tässä on selkeä tarina, mikä niin kun liikkuu. Siitä on tykätty, kun tämä on vähän erilainen kuin mitä on aikaisemmin ollut, Laaksonen mietiskeli.

Jukka Laaksonen on nähty aikoinaan televisiossa niin sketsiohjelmissa kuin myös Antero Mertarannan juontamassa Se on siinä- ohjelmassa. Jotain uutta siltäkin rintamalta saattaa olla tulossa, näin mies itse hieman vihjailee.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi