Dingo-musikaali saa ensi-iltansa Rauman kesäteatterissa

Dingo-musikaalin näyttelijäkaarti

Ainutlaatuinen Dingo-ilmiö piti Suomen teinityttöjä otteessaan parisen vuotta 1980-luvulla. Nyt tuosta ilmiöstä on tehty musikaali ja se saa ensi-iltansa Rauman kesäteatterissa torstaina 16. kesäkuuta.

Dingon nousu huipulle tapahtui vuonna 1984, kun yhtyeen Sinä ja minä voitti Levyraadin. Bändin menestyskaari oli nopea, sillä jo kaksi vuotta myöhemmin bändi ilmoitti hajoamisestaan. Uutinen oli sen verran merkittävä, että se kerrottiin myös illan pääuutislähetyksessä. Tuon kahden vuoden aikana ehti tapahtua paljon, sillä bändi rikkoi kaikki tuolloiset konsertti- ja levymyyntiennätykset.

Musikaalissa asiaa käsitellään bändin keulahahmon Pertti “Nipa” Neumannin kautta. Musiikkinäytelmän ovat käsikirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva. Kuikkaniemi kirjoitti Ylellä 2020 kesäohjelmistossa olleen kuunnelmasarjan Kaikki huutaa Dingo. Kanerva vastaa myös musikaalin ohjauksesta.

– Vanhana Dingo-fanina otin tietysti kuunnelmasarjan haltuun. Otin myös välittömästi yhteyttä Kaisaan ja sain hänet aisaparikseni kirjottamaan tämän näytelmän. Onneksemme myös Neumann piti ideasta ja antoi sille siunauksensa. Olemme siis vanhan kipparin suojeluksessa, Kanerva totesi.

Musikaalin “uutta Dingoa” etsittiin koe-esitysten kautta mm. Raumalla ja Helsinsingissä. Neumanniksi valikoitui lopulta Joel Mäkinen, joka on esiintynyt mm. Helsingin jäähallissa esitetystä We Will Rock You -musikaalissa. Mäkinen on myös tuttu yhtyeistä Pimeys ja Joel Herttua.

Muina Dingon jäseninä esiintyvät Patrik Hvitsjö, Taneli Läykki, Pyry Smolander ja Olli Tulkki. Musikaalin muissa rooleissa esiintyvät Eleonoora Kauhanen, Eppu Salminen ja Sinikka Salminen.

Musikaalin kapellimestarina toimii Antti Vauramo ja bändi koostuu kovan luokan ammattimuusikoista. Koreografina on myös alan huippuosaaja Osku Heiskanen.

Joelin ja Eleonooran kirjottama blogi löytyy osoitteesta dingomusikaali.fi

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Henna Junnila / Rauman teatteri
Lähde: Rauman teatterin tiedote

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi