Raumalta uutta kantriin päin kallellaan olevaa musaa

Anzulta uutta suomenkielistä kantria.

Raumalainen laulaja-lauluntekijä Anzu (Ari Anteroinen) jatkaa seikkailujaan kantrimusan ihmeellisessä maailmassa. Tuosta on osoituksena 5. heinäkuuta julkaistu suoratoistosingle Kylmä laakeri ei tienaa. Reipas rekkaralli kertoo omanlaisensa yrittäjän tarinan.

Kappaleen on kirjoittanut euralainen musiikkimies Mika Peltonen (Peltone!). Sanoituksessa on ollut mukana myös Pauli Leppänen. Anzun bändissä Peltone! hoitaa bassot ja taustalaulun, kitaroissa on puolestaan mm. Hauli Bros. -yhtyeestä tuttu Kalle Alatalo ja rumpalina on kellontarkka Timo Koskinen.

Siviilissä toimittaja työskentelevä Anzu aloitti musiikintekijänä ja sanoittajana jo 1992, jolloin syntyivät ensimmäiset tekstit Finlanders-yhtyeelle. Anzun riimejä on levyttänyt myös mm. Marita Taavitsainen, Virve Nuotio ja Kristiina Mäki. Anzulla on myös kädenjälkensä murrelaulujen puolella, sillä hänellä ja Leo Hatamolla oli vuonna 1994 erikoinen Tupluur-projekti. Tuo projekti julkaisi yhden kolmen kappaleen cd:n.

Anzu on julkaissut myös kaksi pitkäsoittoa. Niistä ensimmäinen nimeltään Nimetön näki päivänvalon 2015 ja toinen AA+ sitten pari vuotta myöhemmin eli siis 2017. Suomenkielisen kantrimusan puolestapuhuja Anzusta tuli vuonna 2021, kun hän julkaisi suoratoistopalveluihin kolme kappaletta, Täällä, Baaritiskin rippituoli ja Valo lämpöisin.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Teemu Laulajainen
Lähde: Anzun tiedote

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi