Sellaista elämä on – Junnu Vainion tarina

Rauman kesäteatterin Sellaista elämä on -porukka. (kuva: Jouni Mikola)

Sanoittajamestari Juha Vainion syntymästä tuli kuluneeksi 80 vuotta noin kuukausi sitten. Tuohon sopii paremmin kuin hyvin perjantaina Rauman kesäteatterissa ensi-iltansa saava Mikko Kivisen ohjaama Sellaista elämä on. Käsikirjoituksen Kivinen on tehnyt yhdessä Rauman Kaupunginteatterin johtaja Otto Kanervan kanssa.

Kivinen totesi, että näytelmä on eräänlainen tutkielma Juha Vainion elämästä, mutta samaan hengenvetoon mies sanoi myös, että on todella vaikeaa kertoa tuo tarina kahdessa tunnissa.

– Olemme yrittäneet löytää tähän tarinaan niitä hetkiä, kun laulut ovat syntyneet. Haluan kertoa, että omasta mielestäni Junnu on Suomen kaikkien aikojen paras sanoittaja, totesi Kivinen.

Ohjaaja Mikko Kivinen kertoo näytelmästä ja Juha Vainiosta. (kuva: Jouni Mikola)

 

Juha Vainion roolissa nähdään Heikki Mäkäräinen, joka  nähdään myös Tampereen Teatterin Catz-musikaalissa sekä suurelle yleisölle mies on tullut tutuksi Elisan Hintasaarnaajana.

– Olen ollut kaksivuotias, kun Junnu kuoli, joten ihan omakohtaisia kokemuksia miehen lauluista ei ole, naurahti Makäräinen.

Mäkäräinen totesi myös, että Junnun rooli on todella mielenkiintoinen, kun se kattaa koko elämänkaaren.

– Hienoa on sukeltaa Junnun nahkoihin. Tärkeintä tässä on stoori, enkä edes yritä tehdään mitään imitaatiota, totesi Mäkäräinen.

Muissa rooleissa nähdään Annika Eklund, Elina Lähde, Petja Lähde sekä Ilkka Merivaara. Eklund tunnetaan ehkä vieläkin paremmin iskelmälaulajana kuin näyttelijänä, hänen suurimpia hittejään ovat Sanghain valot sekä  Ole hiljaa ja suutele mua. Merivaara muistetaan ehkä parhaiten Vesan roolista Nelosen komediasarjassa  Kumman kaa.

Tarinaa kuljettaa kapellimestari ja pianisti Tuomas Kesälän johtama livebändi ja siinä soittavat rumpali Kepa Kettunen, basisti Pekka Korhonen sekä kitaristi Jussi Turunen.

– Olemme mahduttaneet kahteen tuntiin 25 kappaletta, totesi Kesälä.

Sellaista elämä on Rauman kesäteatterissa 15.6. – 11.7. 2018. Ensi-ilta perjantaina 15.6. kello 18.00.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi