Juontajakonkari paljastaa: Ruutuässä tekee paluun

Syksyllä Ylen kanavilla alkaa ohjelma nimeltä Hyvät katsojat, jossa muistellaan menneiden vuosien televisio-ohjelmia. Sen vuoksi myös Viihteen Olohuone paneutuu hetkeksi siihen, mitä ennen tulikaan. Tällä kertaa syöksymme ajassa noin 30 vuotta taaksepäin, sinne 80- ja 90- luvuille, kun ihmiset katsoivat televisiosta ohjelmaa nimeltä Ruutuässä.

Ohjelman juontajaksi valikoitui jo mainoksissa aiemmin esiintynyt ja Tänä keskiviikkona- ohjelmaa juontanut Jorma Pulkkinen. Ruutuässän nimi oli tosin aluksi, kun se vuonna 1984 alkoi, Ruutuysi. Ilman Tänä keskiviikkona- ohjelmaa ei Ruutuässää olisi, joten miten moottoriurheilutoimittajasta yhtäkkiä tulikin sitten viihdeohjelman juontaja.

– Silloin tein niitä mainoksia ja Kyllikki Stenros, sittemmin Virolainen, keksi mut niistä mainoksista kuvaan ja siitä alkoi se kuvaputki, Pulkkinen kertoi.

Pulkkinen otti Ruutuysiin aisaparikseen Sirpa Viljamaan. Ohjelman tarkoituksena oli, että katsojat arvaavat sen, mitä peitetyssä kuvassa oikein on. Palkinnot olivat laatikoissa, jotka oli numeroitu ja kaappi määräytyi sen mukaan, kuinka monennella luukulla kilpailija arvasi sen, mitä kuvassa oli.

– Itse hommasin ne kuvat, kävin päivää kahta ennen tilaamassa niitä kuvia. Mehän jouduttiin  vuokraamaan ne kuvat. Sitten hommasin palkinnotkin itse ja sitten vielä Sirpa Viljamaan niihin hommiin, Pulkkinen taustoittio

Ruutuysiä ehti pyöriä televisiossa pari vuotta, kunnes se ohjelma sitten päätettiin lopettaa. Pulkkisella on omat epäilyksensä siitä, miksi Ruutuysi aikanaan lopetettiin.

Pyysalo (Päiviö), kateuksissaan varmaan päätti, että hylätään koko ohjelma, kun se oli muutaman vuoden mennyt, Pulkkinen arveli.

Jorma Pulkkinen vieraili uudessa Hyvät katsojat- ohjelmassa

Ruutuysin päätettiin sitten lopettaa, mutta kovin pitkään ei mennyt, kun televisiosta alkoi jälleen samankaltainen ohjelma tai oikeastaan täysin sama ohjelma, mutta eri nimellä. Ohjelman nimeksi tuli nimittäin Ruutuässä.

– Sitten se (Ruutuysi) lopetettiin, mutta katsojat soittivat sen takaisin. Sitten kun ne soittivat sen takaisin, niin piti keksiä, että Ruutuysi ei tule takaisin, vaan Ruutuässä. Tehtiin sitten siihen se onnenpyörä vielä lisäksi. Se oli ainoa muutos, Pulkkinen muisteli.

Vaikka Jorma Pulkkinen on ehtinyt uransa aikana tehdä paljon muutakin kuin visailuohjelmaa ja edellisestäkin kerrasta on jo tovi kulunut, niin siitä huolimatta moni ihminen muistaa hänet nimenomaan Ruutuässästä.

– Ilman muuta olen ylpeä siitä, Pulkkinen vastasi ykskantaan.

Ruutuässä on ollut poissa ruuduista jo muutaman vuosikymmenen ajan, mutta todennäköisesti näin ei ole ikuisesti, sillä ensi vuonna 80 vuotta täyttävällä Jorma Pulkkisella on suunnitelmia kyseisen ohjelman varalle.

– Mulla on tarkoitus herättää se henkiin, joko netissä tai jossakin, mutta se on vielä toinen juttu, Pulkkinen paljasti.

Se jää sitten nähtäväksi, että milloin voimme jälleen ihastella Ruutuässän parissa. Jorma Pulkkinen on edelleen täydessä työkunnossa ja hänen kalenteriansa täyttävät erilaiset juontokeikat. Tulevana viikonloppuna Pulkkinen on Tikkakoskella Järviradion puolesta tekemässä lähetystä F1-tähti Valtteri Bottaksen ja rallilupaus Kalle Rovanperän Hawk-lennoista.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi