Jani Koskisesta Frank Sinatra

Jani Koskinen on Rauman teatterin kevään viimeisessä ensi-illassa Frank Sinatra.

Rauma-salissa saa 31.3. kantaesityksensä Richard Sheltonin kirjoittama musiikillisen monologin Minä, Sinatra (Sinatra: Raw). Esityksen on Rauman teatteria varten suomentanut Jussi Tuominen ja sen ohjaa teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva.

– Ohjaajan tehtävä tällaisessa musiikillisessa monologissa on enemmänkin myötäeläjän rooli kuin normaali ohjaajan rooli. Olemme ta

Esitys ajoittuu vuoteen 1971, jolloin Frank Sinatra oli vetäytymässä eläkkeelle ja oli sen viimeisen show’n aika. Kun kyseessä on Sinatra, niin esityksen osana pitää luonnollisesti olla viski ja savukkeet

Parituntisen esityksen aikana lavalla Frank Sinatran roolissa on tamperelainen Jani Koskinen, joka on vieraillut useampaankin otteeseen Raumalla, joista viimeisimmät ovat olleet Varasto (2021–22) sekä Mitä kuuluu Marja-Leena? (Rauman kesäteatteri). Koskinen tulee Raumalle taas syksyllä, kun ensi-iltansa saa Paula!-musikaali. Lavalla nähdään myös pianisti-kapellimestari, joka on mm. Yöstä tuttu pitkän linjan muusikko Mikko Kangasjärvi.

– Miten me saatiin Minä, Sinatra Raumalle, niin se menee siten, että Jussi Tuominen näki Sinatra: Raw -esityksen Edinburghin teatterifestivaaleilla. Tuominen otti sitten yhteyttä minuun ja Koskiseen. Itse tapasin Sheltonin pari vuotta sitten Los Angelesissa. Näin siis Minä, Sinatran kaikista maailman paikoista Raumalle, totesi Kanerva.

Jani Koskinen muistutti myös siitä tosiasiasta, että Sinatra muistetaan lähinnä naistenmiehenä, mutta ihmisoikeuksien puolustaminen oli hänelle tärkeä asia.

– On ollut mahtavaa hypätä Frank Sinatran saappaisiin. Puhutaan kuitenkin maailmanluokan supertähdestä, jonka ura ja menestys olivat ihan eri mittakaavassa kuin esimerkiksi Olavi Virran, jota olen aiemmin näytellyt useammassakin näytelmässä. Minä, Sinatra -esityksissä tavoitteenamme on rakentaa intiimi tunnelma ja tarjota yleisölle mahdollisuus kurkistaa Frank Sinatran “olohuoneeseen”, Koskinen kertoo

Raumalla Minä, Sinatraa esitetään kuusi kertaa siten, että nyt alkavaan viikonloppuun kolme esitystä ja sitten parin viikon kuluttua (14. ja 15.4.) toiset kolme. Esiintyjät toivovat myös sitä, että Rauman jälkeen Minä, Sinatra lähtisi Suomen kiertueelle.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi