Paula!-musikaali Rauman teatteriin

Paula!-musikaalin Paulat Ninni Kekki ja Maarit Peltomaa.

Rauman teatterin syksyn uutuuksia ovat teatterinjohtaja Otto Kanervan ohjaama Paula!-musikaali sekä Pekka Laasosen ohjaama menestyselokuvaan pohjautuva Sademies.

Syyskuun 9. päivänä ensi-iltansa saavan Paula!-musikaalin käsikirjoittajina toimivat jo Dingo-musikaalista tuttu Kaisa Kuikkaniemi, Kanerva ja Esa Nieminen. Kuikkaniemi toimii pääkäsikirjoittajana. Niemisen panos musikaalissa on ollut suuri, sillä varmasti hänen ansiostaan Rauman teatteri sai luvan musikaaliin. Niemisen ansiolistalle kuuluu se, että hän oli Paula Koivuniemen keikkakaveri vuodesta 1986 vuoteen 2004.

– Paula! jatkaa sitä linjaa, mihin Raumalla on totuttu eli suomalaisista poptähdistä kertoviin elämänkertamusikaaleihin. Minua itseäkin ovat suomalaiset poptähdet kiinnostaneet aina. Päätin jo Dingo-musikaalin aikana, että yhteistyö Kaisa Kuikkaniemen kanssa tulee jatkumaan, summasi Kanerva.

Paula Koivuniemen roolissa nähdään kaksi näyttelijää, sillä nuorempaa Paulaa esittää Rauman teatterin Ninni Kekki ja vähän vanhempaa ensimmäistä kertaa Raumalla vieraileva Maarit Peltomaa.

– Paula Koivuniemi on ollut minulle aina sellainen artisti jota olen katsonut ylöspäin. Jo lukiossa, kun muut tytöt kuuntelivat Lady Gagaa, niin mä kuuntelin Paulaa, totesi Ninni Kekki.

Muissa rooleissa ovat puolestaan vierailijat Jani Koskinen, Elina Ruti ja Antti Tuominen sekä teatterin omat näyttelijät Timo Julkunen, Juha Kulmala ja Raisa Sorri. Koreografiasta vastaa Osku Heiskanen.

– Paula! on kantaesitys eikä tämä edes perustu mihinkään jo olemassa olevaan kirjaan tai elokuvaan, totesi Kanerva.

Esa Nieminen totesi puolestaan, että Paula Koivuniemi on säännöllisesti kieltäytynyt kirjoista ja elokuvista. Hän on todennut vain, että laulut jää.

– Tämä musikaali juuri nyt hyvään aikaan, sillä Paula ilmoitti viime vuonna lopettavansa uransa ja se päätös on lopullinen, jatkoi Nieminen.

Draamaa lokakuulle

Lokakuun 28. päivä onkin draamaan vuoro, kun ensi-iltansa saa Pekka Laasosen ohjaama 1990-luvun menestyselokuvaan pohjautuva Sademies.

– Elokuvan siirtäminen teatterin lavalle ei ole koskaan helppoa, mutta itse olin tekemässä tätä jo Unkariin se kuitenkin keskeytyi koronapandemiaan. Teatteri kuitenkin uskoi näytelmään ja otti sen ohjelmistoonsa, kun pandemia oli ohi. Se meni myös hyvin, vaikka itse en puhu unkaria ja näyttelijätkin aika vähän englantia. Sademies on erittäin hieno tarina erilaisuudesta, totesi Pekka Laasonen.

Charlien, itsekeskeisen liikemiehen, roolissa nähdään Rauman teatterin näyttelijä Juha Kulmala ja hänen autistista isoveljeään Raymondia näyttelee ensimmäistä kertaa Raumalla vieraileva Miro Honkanen.

– Tapasin Miron viime kesänä, kun hän toimi Dingo-musikaalin ‘porintajana’, olin toki tuntenut hänet jo jotekin teatterikoulun ajoilta, ja näin silloin hänessä sademiehen. Otin yhteyttä Pekkaan ja niinpä he tapasivat kahvilassa ja tässä ollaan, totesi Kanerva.

Teksti ja kuva. Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi