Rauman kesäteatterissa soivat Pepe Willbergin hitit

Elämältä kaiken sain rooleissa ovat Anna Hanski, Leena Rousti, Maija Rissanen, Petrus Kähkönen ja Miikka J. Anttila sekä Ilkka Merivaara (ei kuvassa).

Rauman kesäteatterissa saa lauantaina 17.6. ensi-iltansa kansankomedia Elämältä kaiken sain. Kuten nimestä voi päätellä, niin musiikkinäytelmä sisältää paljon Pepe Willbergin hittejä.

– Elämältä kaiken sain on ihan puhdasverinen romanttinen komedia ja teemana siinä on päähenkilöiden toiveet isommista ja pienemmistä unelmista. Yhtenä teemana on myös se, että kaikkia ihmisiä ja heidän erilaisuuttaan pitää ymmärtää. Romanttisessa komediassa on yleensä ihan pöhköjä ihmisiä, mutta niinhän me kaikki olemme myös ihan pöhköjä, totesi näytelmän ohjaaja ja toinen käsikirjoittajista Otto Kanerva.

Näytelmän päähenkilöistä Liisan (Maija Rissanen) unelma on kehittää perimästään Leppärannasta jotain suurta. Toinen päähenkilöistä Ari (Petrus Kähkönen) on puolestaan intohimoinen DDR-keräilijä, ja siitä syystä lavalla nähdään myös Trabant-henkilöauto.

Rissasen ja Kähkösen lisäksi näytelmässä esiintyvät Raija (Anna Hanski), Rami (Ilkka Merivaara), Tuulikki (Leena Rousti) sekä Jouko (Miikka J. Anttila).

– Osa Pepen biiseistä on melko haasteellisia laulaa, mutta kiva näitä on ollut laulaa, ja muutenkin tätä on ollut ihan mahtava tehdä, totesi Anna Hanski.

Näytelmän kappaleita on Pepe Willbergin koko uralta eli sieltä 1970-luvulta ihan viime vuosien Saimaa-levyn materiaaliin.

– Ison orkesterin kanssa tehtyjä Saimaan kappaleita olikin vähän vaikea sovittaa tähän muotoon, mutta tein niistä sitten stemmalauluun pohjautuvia. Muuten en paljon muuttanut niitä Pepen tuttuja lauluja, totesi kapellimestari ja musiikin sovittaja Antti Vauramo.

Näytelmän toisena käsikirjoittajana Kanervan ohella toimii Osku Valve. Ensi-ilta on siis lauantaina 17.6. klo 18.00.

Teksti ja kuvat: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi