MM-kisat avannut Darude antoi vinkin Käärijälle “Ei kannata lukea iltapäivälehtiä”

Jääkiekon MM-kisat käynnistyivät perjantaina Tampereella ja Riiassa. Tampereella kisojen avajaisshow’sta vastasi monelle maailmallakin hyvin tuttu musiikkitaitaja Darude, joka sai esittää tunnetuimman ja jääkiekko-otteluissa yhden soitetuimmista kappaleista Sandströmin.

– Lätkämiehenä tämä on yksi isoimpia hommia, mitä voi kokea. Kansalaistori 2016 ja uusi vuosi oli sellainen niin sanottu normaali konsertti oli ehkä niistä kaikista, usein kun kysytään, mikä on hienoin paikka missä on soittanut? Sen jälkeen ei ole tarvinnut miettiä.

– Tämä, kun tässä oli niin paljon tuollaista erilaista ja pääsi katsomaan MM-kisojen takahuoneeseen, ja esiintymään lätkäyleisölle. On tämä ihan huikea kokemus, Darude toteaa.

Jääkiekko on ollut Darudelle iso asia jo pienestä pitäen, sillä hän on itsekin pelannut jääkiekkoa jo juniorista saakka. Uransa hän aloitti puolustajana, mutta nykyisin hän pelaa hyökkääjänä.

– En aluksi hiffannut, mikä on paitsio, niin sen takia pelasin puolustajana. Olin jo silloinkin sellainen hyökkäävä pakki. Oikeata laitaa pelaan, Darude paljastaa.

“Tuntuu olevan homma hallussa”

Viikonloppuna jääkiekko ei ole ainoa asia, joka ihmisiä kiinnostaa. Jääkiekon lisäksi Liverpoolissa on käynnissä Euroviisut, joissa on mukana finaalissa yhtenä ennakkosuosikeista Suomen Käärijä. Darudelle Eurooviisut ovat myös tuttu tapahtuma, sillä hän kilpaili vuonna 2019 Israelin Tel Avivissa. Tuolloin urakka päättyi jo semifinaaleihin.

– Toivottavasti Käärijälle käy hyvin. En ole euroviisutietäjä, vaikka osaa otinkin. Hyvät mahdollisuudet hänellä on. Se kaveri on omalla tavallaan niin charmikas ja mieleenpainuva. Se biisi on myös sellainen, että on takaraivossa, tykkäsi siitä tai ei, Darude miettii.

Lauantaina Suomessa jännitetään Käärijän menestystä ja jännitystä on varmasti ilmassa myös Liverpoolissa, kun tuo vantaalaisartisti astuu lavalle omalla vuorollaan kisan puolivälissä. Mitä vinkkejä sitten Euroviisuissa jo kertaalleen käynyt Darude antaa maanmiehelleen?

– En mä tiedä tarvitseeko hän mitään vinkkejä. Tuntuu olevan homma hallussa. Se kliseinen, että nauttii, ottaa päivän ja sekunnin kerrallaan. Euroviisut yleensä, ainakin olettaisin olevan sama homma, niin siellä homma toimii niin hyvin. Kun menee sen liukuhihnan läpi, niin homma hyvä. Keskittyy siihen esiintymiseen eikä kannata lukea iltapäivälehtiä, Darude vinkkaa.

Uutta musiikkia tulossa

Darudella kesän keikkakalenteri näyttää täydeltä, vaikka sieltä löytyy hetkiä, jolloin mies itsekin pääsee nauttimaan festareista.

– Suomessa on muutama festarikeikka. Juhannus menee oudoissa merkeissä, kun en ole Suomessa, vaan käyn Irlannissa ja Iso-Britanniassa. Sitten on Puolassa tulossa keikka. Itse asiassa ehdin myös nauttimaan muutamasta Suomifestarista. Jos kävisi DBTL:ssä ja Ruississa ehkä, Darude pohtii.

Täysin ei aikaa mene keikkaillessakaan, sillä miehellä on tulossa myös uutta tuotantoa ulos.

– Juuri aloitettiin mun oma label nimeltä Wiping out ja sitten Outlaws-biisi tuli puolitoista kuukautta sitten ulos. Nyt on sitten uusi tulossa tuossa, ei tiedä vielä ihan tarkkaa deadlinea, mutta ennen kesää tai kesällä. Pikku hiljaa tiputellaan uusia biisejä ja jossain kohtaa sitten varmaan albumia, mutta sen enempää ei uskalla sanoa aikoja, Darude valaisee.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Joni Hildén, Sarah Louise Bennett

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi