Taikuus valtasi Peacockin – Ensi-iltaan saapui joukko julkkiksia “Aika mielenkiintoinen sekoitus”

Perinteisesti vapun aikoihin Peacock-näyttämöllä on ollut vipinää. Niin on myös tänä keväänä, vaikka jo tavaksi tullutta revyytä ei tänä kesänä Linnanmäellä nähdäkään, kun UIT meni viime syksynä konkurssiin.

UIT:n paikan Peacockin isäntänä on ottanut Suomen Komediateatteri, jonka esityksenä nyt keväällä nähdään Janne Katajan ja Kiti Kokkosen tähdittämä Viimeinen illuusio. Näytelmä, joka perustuu komiikkaan ja taikuuteen.

Lauantaina Peacockissa vietettiin näytelmän ensi-iltaa ja paikalle oli saapunut useita julkisuudesta tunnettuja ihmisiä katsomaan tätä uudenlaista tyyliä tehdä teatteria, jossa yhdistyivät komedia ja magia.

– Aika mielenkiintoinen sekoitus. Katsotaan, meneekö ihan nauramiseksi vai saadaanko häikäistyä, näyttelijä Minna Kivelä totesi Peacockin lämpiössä ennen näytöstä.

Peacockiin saapui myös Linnanmäellä vuosikymmenet kesäisin näytellyt, UIT:n perustajajäseniin lukeutunut Marjatta Leppänen.

– Täysin avoimin mielin, en tiedä yhtään mitä tapahtuu, en yhtään. Sen ymmärsin, että taikatemppuja ehkä tai jotain, Leppänen sanoo.

Pirkko Mannola yhdessä puolisonsa Göran Stubbin kanssa ovat tuttu näky Peacockin katsomossa. Sinne he saapuivat myös lauantaina katsomaan Suomen Komediateatterin esitystä. Tällä kertaa heillä ei ollut kovin paljoa tietoa, mitä on odotettavissa.

– Kiti on suuri suosikkini. En tiedä, mitä on odotettavissa, mutta hän ja Janne kuulemma kaksistaan kantavat koko show’n. Odotukset ovat suuret, Mannola kertoo.

Keikkakiireidensä keskellä laulaja ja lauluntekijä Juha Tapio oli ainoana vapaana viikonloppunaan saapunut Peacockiin. Kiireistä keikkakesää odottava artisti tuli Peacockiin tunniksi, joka on näytelmän kesto, viihtymään.

– Tuollainen taika on kiehtonut aina. Pikkupoikana tuli harjoiteltuakin taikatemppuja. Kyllä siinä on aina oma hienoutensa, levynjulkistuskiertueensa vastikään päättänyt Juha Tapio paljastaa.

Savoyssa vappukonsertissa yhdessä Lenni-Kalle Taipaleen kanssa esiintyvä Laura Voutilainen saapui ottamaan oppia ja katsomaan mielenkiinnolla, miten tällainen näytelmä on toteutettu.

– Se on tärkeätä, että uusia juttuja tulee ja uusia ideoita kokeillaan. Tosiaankin kiinnostaa, mitä on keksitty tästä kombinaatiosta, Voutilainen miettii.

Lavalla nähtiin mielenkiintoinen yhdistelmä taikuutta ja huumoria. Janne Kataja yhdessä Kiti Kokkosen kanssa pitivät huolen siitä, että nauraa sai. Oman mausteensa näytelmään toi taikuri Joni Pakanen, jolta taikatemppujen lisäksi luonnistui myös näytteleminen.

Lena Meriläinen saapui puolisonsa Olli Tolan kanssa Peacockiin.
Monissa liemissä keitetty Timo Lavikainen oli saapunut Peacockiin.
Näyttelijä Mikko Nousiainen yhdessä puolisonsa Linda Wiklundin kanssa tuli Peacockiin.
Kiti Kokkosen äiti Titta Jokinen saapui katsomaan tyttärensä näytelmää

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Matti Rajala, Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi