Jussi-palkinnot jaetaan perjantaina – Ilkka Heiskanen ehdolla sivuosastaan

Varma kevään merkki on elokuva-alan juhla Jussi Gaala. Tänä vuonna Gaalaa vietetään taas perinteisin menoin Helsingin kaapelitehtaalla. Vuosi on historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa Jussi Gaalan historiassa ei palkita enää erikseen miehiä tai naisia.

Tänä vuonna yksi ehdokkaista on parhaasta sivuosaroolista ehdolla oleva Ilkka Heiskanen, jonka roolisuoritus Hetki lyö- elokuvassa oli huikea.

– Olen varsin otettu siitä, että olen ehdolla nimenomaan tästä elokuvasta. Se oli mulle itselleni varsin tärkeä kokemus. Todella tärkeä rooli ja työryhmä, jossa sain tämän roolin tehdä. Olen tästä varsin ylpeä ja otettu, Heiskanen toteaa punaisella matolla.

Toinen ehdokas sivuosista on Kikka!-elokuvassa näytellyt Elena Leeve.

– Ehdokkuus merkitsee paljon. Tämä oli ihana työ ja on myös mukavaa olla täällä juhlimassa kotimaista elokuvaa ja tapaamassa ihmisiä, Leeve kertoo.

Kikka!-elokuva on ehdolla useammassakin kategoriassa tänä iltana. Elokuva on ehdolla peräti viidessä kategoriassa, jonka lisäksi uudessa Valkokankaan valopilkku-kategoriassa sekä Eero Ritala että Martti Suosalo ovat ehdolla. Koska Kikka! ei ole ehdolla vuoden elokuvaksi, on elokuvalle ehkä tärkein kategoria pääosa-Jussin ehdokkuus.

– Totta kai se merkitsee paljon, koska on kyse nimenomaan alan ihmisten äänestämisestä ja on valittu näiden kaikkien hienojen elokuvien ja suoritusten joukosta. Se merkitsee todella paljon, Kikkaa näytellyt Sara Melleri pohtii.

Mukana uusia kategorioita

Kun tälle vuodelle luovuttiin sukupuoliin perustuvista palkintokategorioista, tuli uusi kategorioita lisää. Yksi sellainen on jo aiemmin mainittu valopilkku-kategoria. Kategoriassa ehdolla ovat muun Iina Kuustonen, Eero Ritala, Martti Suosalo sekä Linnea Leino.

– Minusta on ihan kiva, että tällainen kategoria on. Sellaiset valopilkku-ihmiset siellä kuvauksissa ovat tärkeitä. Niitähän on siellä paljon ja sillä tavalla niitä ei voi laittaa tällaiseen järjestykseen. Se asia huomioidaan ja tietynlainen asenne on tärkeää tuollaisissa kuvausseteissä, missä on aika hektistä. Siellä pitää olla sellaisia ihmisiä, jotka pitävät sitä hyvää meininkiä yllä, Suosalo miettii.

– Meillä on upeat kilpakumppanit, joiden kanssa olen juuri näytellyt. Tämä on hauskaa, tämä on uusi kategoria. Mielestäni on ilo olla kisaamassa tästä ensimmäistä kertaa, Ritala sanoo.

Yksi kategorian ehdokkaista, Iina Kuustonen, saapui Jussi-Gaalaan suoraan Ivalo-televisiosarjan kuvauksista. Hän oli vielä yöllä ollut kuvamaassa Lapissa.

– Hyvät, aika epätodelliset fiilikset, kun tulen suoraan kuvauksista. Olin yökuvauksissa vielä viime yönä, meillä on ollut siellä 32 astetta pakkasta ja nyt olen täällä. Aika hyppy oli, Kuustonen fiilistelee.

Viime vuonna nähtiin elokuva jääkiekkoilija Marko Jantusesta. Elokuvassa Laitapuolen hyökkääjä pääosaa esitti Severi Saarinen sen verran hyvin, että on Jussi Gaalassa ehdolla tuosta roolistaan.

– Hyvät fiilikset, jännittää vähän hyvällä tavalla. Kaikki on hyviä vaihtoehtoja, tsiigataan, miten ihmiset on sitten äänestäneet, Saarinen jännittää.

Illan aikana selviää, ketkä lähtevät Kaapelitehtaalta uuden koristeen, Jussi-patsaan kanssa kotiinsa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi