Popedan tunteikas ilta Iskelmäfestivaaleilla

Torstai-ilta, Himoksen Iskelmäfestivaali, ilmassa on odotusta, mutta myös eräänlaista haikeutta. Iskelmäfestivaaleilla kerta toisensa jälkeen esiintynyt Popeda astelee lauteille nyt viimeistä kertaa. Yleisö odottaa, kun Iskelmäradiosta tuttu ääni Timo Virkkula kuuluttaa Popedan sisään. Tutut fanfaarit alkavat soida ja sitten ilta lähtee liikkeelle.

Tutut sävelet kajahtavat ilmoille, heti toisena Popeda laulaa kahdesta kymmenestä sentistä ja monen monta tuttua kappaletta vuosien varrelta kajahtavat Himoksen pimenevässä illassa. Tunteita on ilmassa, sen näkee myös Pate Mustajärvestä. Koko setin aikana hän useampaan kertaan kiittelee vuolaasti yleisöä.

Yleisö on myös haltioissaan ja laulaa tuttuun tyyliinsä kappaleiden mukana. Monta klassikkoa kuullaan illan aikana. Illan aikana kuullaan Tom Robinssonista ja Pepponen saa jälleen kaasua, jonka jälkeen Popeda poistuu lauteilta, kunnes heidät taputetaan takaisin ja on encoren aika. Ensin Costello Hautamäki laulaa hyvin haikean, hieman tuntemattomamman kappaleen yhdessä poikansa Alexin kanssa.

Sitten Pate Mustajärvi tulee takaisin lavalle Ikurin turbiini pelipaitaan sonnustautuneena. Ensimmäisenä hän laulaa Raswaa koneeseen ja illan viimeiseksi Popedan kappaleeksi, ja samalla viimeiseksi Himoksella Popedan esittämäksi kappaleeksi jäi Ukkometso, jonka bändi veti tunteella. Tunnemyrsky kappaleen jälkeen oli havaittavissa Ikurin raspikurkun olemuksesta.

Yleisöltä vielä viimeiset kiitokset, kun Popeda oli poistunut lavalta. Koko Himoksen festariyleisö huutaa kovaan ääneen ”Kiitos Popeda”. Viimeinen esitys Iskelmäfestivaalien päälavalla on Popedan osalta ohitse. Yhtyeellä on edessä vielä muutamat festivaalit, ennen kuin mikrofonit ja soittimet laitetaan laatikkoon viimeistä kertaa Popedan osalta. Yhtyeen vihoviimeinen keikka on 2. syyskuuta Tampereen Nokia Areenalla.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi