Tammisen uusi show ensi-iltaan tammikuussa

Suomessa nähdään keväällä jotain sellaista, mitä ei olla aikaisemmin nähty. Imitaattorina paremmin tunnettu Jarkko Tamminen tuo koko illan sketsishow’n legendaariselle Linnanmäen Peacockin lavalle. Sketsijengi- nimellä olevan show’n esikuvan Tamminen on saanut Yhdysvalloista, kun kiersi siellä vuosituhannen alussa.

– Kyse on nopeatempoisesta sketsikomediaviihteestä. Esityksestä, jossa esitetään yli 20 sketsiä. Esitystä rytmittää livebändi, Tamminen taustoitti.

Nopeasti voisi ajatella, että onhan tällaisia juttuja Suomessakin jo ollut, Peacockissakin UIT:n toimesta. Totuus on silti se, että Tammisen nyt ohjaama esitys ei ole revyy, vaan enemminkin useita sketsejä sisältävä esitys.

– Revyy sisältää suuria musiikkinumeroita, siinä kommentoidaan yleensä ajankohtaista politiikkaa ja ne ovat ne revyyn peruselementit. Revyyssä on yleensä myös tanssiryhmä ja mitään sellaista tässä ei ole, Tamminen vertaili.

– Jotain tuttuahan revyyssä on, sillä siellä on myös sketsejä, mutta sketsit ovat osa sitä. Tässä mennään pelkästään niihin sketseihin.

Keväällä tammikuun 18. päivä ensi-iltansa saavassa Sketsijengissä nähdään monia tuttuja kasvoja suomalaisille viihteen seuraajille. Jo käsikirjoittajina Jarkko Tammisen lisäksi ovat Siskonpedistä tutut Anna Dahlman ja Niina Lahtinen sekä Hyvistä ja huonoista uutisista tutuksi tullut Jukka Lindström

Lavalla nähdään myös kovia nimiä, kun sketsejä katsojille on tarjoamassa Gaalasta ja Konttorista tuttu Linda Wiklund, Salatuista elämistä tuttu Jaana Saarinen, Uudesta päivästä tuttu Lotta Lehtikari, Sykkeestä ja Siskonpedistä tuttu Jarkko Niemi sekä Tuntemattomassa sotilaassa olleen Joonas Saartamo, Hannes Suominen ja Arttu Kapulainen.

– Tässä on hyvä porukka, me ollaan rohkeita ja reippaita. Sketsishow’sta tulee oikein kiva, Saarinen fiilisteli.

Jarkko Tamminen vei näyttelijäporukan Yhdysvaltoihin katsomaan, että millaista juttua hän oikein on tekemässä. Kaikki olivat hyvin vakuuttuneita siitä näkemästään ja retki Los Angelesissa myös lähensi työryhmää.

– Se oli hyvä kokemus. Käytiin katsomassa sellaista groundlingsia. Siellä käytiin katsomassa paljon esityksiä, vähän referenssiesityksiä, ottamassa vaikutteita. Aloitettiin käsikirjoitushommat ideoinnilla, improvisoitiin ja ryhmäydyttiin, näin saatiin porukka kasaan, Jarkko Niemi mietti.

Kaikki tuntuivat olevan hyvin vaikuttuneita siitä kokemuksesta, minkä reissu Los Angelesiin antoi. Tammikuussa nähdään sitten, millaisia vaikutteita sieltä sitten saatiin.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Kuuntele podcast:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi