Todellinen paha eksyy kulisseihin

The Walking Deadin tuottajan uutuus, Hell Fest tuo elokuvateattereihin piristävän tuulahduksen miljööllään. Elokuva ei kuitenkaan nouse genrensä parhaimmistoon.

Elokuvan päähenkilö on Natalie (Amy Forsyth), jonka kaveriporukka saa houkuteltua Halloweenin kynnyksellä ihmettelemään Hell Fest -nimistä kiertävää kauhuun erikoistunutta tivolia. Innokkaimmat kauhufanit keksivät jo ennen portille pääsyä kertoa neljä vuotta aiemmin tivolissa tapahtuneesta verityöstä. Tietysti mukaan on työnnetty myös romantiikkaa, kun Natalieta yritetään parittaa vanhalle tutulle, Gavinille (Roby Attal). Kauhu pääsee valloilleen, kun naamariin ja huppariin sonnustautunut mielipuoli palaa saalistamaan.

Hell Festin ohjaaja Gregory Plotkin on paremmin tunnettu leikkaajana. Miehen ansioluettelosta löytyvät esimerkiksi Happy Death Day ja Get Out, molemmat vuodelta 2017. Plotkin ohjaa nyt toisen pitkän elokuvansa, ja esikoisen, Paranormal Activity: Ghost Dimension (2015), vaikutteet näkyvät päivänkirkkaina. Leikkaus ja kuvaus toimivat hyvin, ja tilanteisiin sovitettu musiikki täydentää upealla tavalla esimerkiksi hidastuksia.

6L1A1263.CR2

Käsikirjoituksen suurin ongelma on, että se hyödyntää liian tehokkaasti itse tivolin vetonauloja. Yleisöä säikytellään päähenkilöiden eteen hyppivillä tekoluurangoilla ja irtoraajoilla. Näiden ympärillä hiipparoivat pellet ja kummituksetkin ovat jossakin kohtaa liikaa. Pelotteluun erikoistunut sirkusalue on mainio miljöö, mutta kun pääpahiksena hiipparoiva naamarimies hukkuu osaksi taustamassaa, ampuu käsikirjoittaja omaan nilkkaan.

Filmi on tyypillinen 2000-luvun kauhugenren elokuva ja noudattaa kaavaa. Hahmoja on turha syventää, sillä veritahrat seinillä ovat tarinaa tärkeämpiä. Savukoneet sekä neonvalot luovat tunnelmaa ja lopputuloksena on kerran katsottava säikyttely. Sivuosasta voi muuten bongata Tony ”Candyman” Toddin. Hell Fest saa kaksi tähteä viidestä ja on ensi-illassa 28.9.2018.

Teksti: Janne Kaarenoja

Kuvat: Courtesy of CBS Films and Lionsgate

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi