Saara Aallon lapsuudenhaave toteutuu

Euroviisut on edessä taas toukokuussa ja Suomessa on perinteisesti pidetty karsinnat siitä, kuka pääsee Suomea edustamaan. Tällä kertaa Yleisradio päätti tehdä toisin ja artisti, joka lähtee Euroviisuihin edustamaan Suomea, päätettiin jo etukäteen. Hän on suuren suosioon varsinkin Iso-Britanniassa noussut Saara Aalto.

– Hyvä fiilis, tosi hyvä. Mulla on sellainen olo, että tapahtuu juuri oikeaan aikaan mun elämässä. Tämä on ihan täydellinen, nyt loksahti ihan kaikki, Aalto fiilisteli.

Suuren yleisön tietoisuuteen Saara Aalto nousi Talent Suomi- ohjelmasta vuonna 2007. Sen jälkeen naista on nähty erilaisissa laulukilpailuissa ja Euroviisuihinkin hän on pyrkinyt jo kahdesti aikaisemmin. Viime vuonna Saara Aalto ponkaisi kansainvälisillä markkinoilla suosioon osallistuttuaan Iso-Britannian X-Factoriin. Siellä hän sijoittui toiseksi. Nyt Saara Aalto on toistaiseksi isoimman haasteensa edessä.

– On tämä varmasti urani isoin juttu. Ehkä tuo brittien X-Factor oli kanssa iso juttu, mutta tämä on oikeasti iso juttu, koska tästä mä olen aina unelmoinut lapsesta lähtien, niin siksi se on tosi tärkeä juttu mulle, Aalto paalutti

Lapsuuden haave toteutuu toukokuussa, kun Saara Aalto pääsee astumaan lavalle Lissabonissa toukokuussa. Pienestä pitäen hän on unelmoinut pääsystä Euroviisuihin ja joka vuosi kilpailua on nainen seurannut tarkasti. Mikä sitten tekee Euroviisuista jo menestystä niittäneelle popparille tärkeän?

– Se on varmaan se, kun olen lapsesta asti katsonut Euroviisuja ja se on jotain sellaista, mitä Suomessa ei ole muuten ollut, niin kuin sellainen kaikki show ja muu, niin olen kokenut tuon olevan sen jutun, mitä haluan tehdä, Aalto kertoi.

– Suomessa kun en ole sitä päässyt tekemään, niin se on aina ollut mulle sellainen paikka, että sitten joskus olen tuolla ja pääsen tekemään sitä, mitä nuo muut tekee. Se on jäänyt mulle sellaiseksi tavoitteeksi, kun mulle resonoi sellainen show’n tekeminen ja iloinen meininki.

Suomelta aikaisemmin Euroviisuissa on menestynyt vain Lordi, joka voitti kilpailun vuonna 2006 kappaleella Hard Rock Hallelujah. Saara Aallon kappaletta ei ole vielä päätetty, vaan hänen kappaleestaan päättää Suomen kansa maaliskuussa pidettävässä Uuden Musiikin Kilpailun Show’ssa Espoossa. Vaikka kappaletta ei ole päätetty, niin hän uskoo menestykseen.

– Uskon, että tämä on Suomelle ja meille kaikille hyvä vuosi tulossa, Aalto mietti.

Saara Aallosta tuli Yleltä myös dokumentti, joka on katsottavissa Yle Areenasta.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi