Riitta Väisänen Kymppitonnin kuvauksista: “Väyrynen astui koirankakkaan ja löi päänsä”

Kaunis elämä- sarjan myötä takaisin televisioon palaavalla Riitta Väisäsellä on pitkä ja ansiokas ura takana televisiomaailmassa. Väisänen antoi kasvonsa suositulle Kymppitonni-ohjelmalle, joka pyöri MTV:llä peräti 20 vuotta.

– Lämmöllä muistelen niitä vuosia. En nyt ole ehtinyt katselemaan vanhoja ohjelmia, mutta niitäkin on kasetilla ja DVD:llä, Väisänen paljastaa.

Riitta Väisänen valittiin Miss Euroopaksi vuonna 1976 ja samana vuonna hänet kruunattiin Miss Suomen ensimmäiseksi perintöprinsessaksi. Mallin ura olisi ollut Väisäselle tarjottimella, mutta Spede Pasanen veti pidemmän korren ja televisio vei Väisäsen.

– Vaikeahan se on sanoa, minkälainen se olisi ollut, jos olisin lähtenyt Pariisiin, kun olisi ollut mahdollisuus kahteen toimistoon. En mä nyt silti kadu mitään, Väisänen totesi.

Mallitoimistot ja niiden valokuvaajat vaihtuivat televisiokameroihin. Väisäsestä tuli palkittu televisiojuontaja, joka voitti peräti viisi kertaa peräkkäin Suosituimman naisesiintyjän Telvis-patsaan. Kymppitonnilla on ollut iso merkitys Riitta Väisäsen uralla.

– Sitä oli mielenkiintoista tehdä, koska siinä vaihtui aina ihmiset, sanat ja kysymykset, Väisänen mietti.

Kymppitonnin 20 vuoteen mahtui varmasti paljon asioita, vaikka Väisäsen mukaan erityisesti kommellukset olivat vähissä. Yhden asian hän kuvauksista kuitenkin muisti.

– Kerran kävi silleen, kun mulla oli se iso Leopardinkoira Diiva siellä pentuna, niin se oli käynyt kakalla siellä koppien takana johtojen päälle. Meillä alkoi kisat siinä taas ja Paavo Väyrynen tulee sieltä, astui sitten siihen kasaan, minkä Diiva oli vääntänyt ja säikähti, että mikä se on. Kun hän nousi sieltä sitten ylös, kun siellä oli sellaiset lankut, niin veti kallon suoraan sinne lankkuihin, Väisänen muisteli.

– Onneksi meillä oli lääkäri siellä mukana, niin ei tullut siitä mitään vakavampaa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi