Musiikkikomedia klikkijournalismista Rauman teatteriin

Sebastian - kahdesti syntynyt näyttelijäkaarti: Timo Julkunen, Joni Leponiemi, Mona Lehtola, Raisa Sorri, Ninni Kekki, Heli Lyytkäinen, Pekka V. Louhimo sekä ohjaaja Otto Kanerva.

Rauman teatterin syksyn 2020 toinen ensi-ilta on Otto Kanervan ohjaama ja Osku Valveen käsikirjoittama Sebastian – kahdesti syntynyt. musiikkikomediassa tai -satiirissa nauretaan nykyajan kohu- ja klikkiuutisoinnille.

Käsikirjoittaja Valve kertoo, että näytelmän taustalla ovat 1970-luvulla tapahtuneet kohutempaukset kuten laulaja Salomonin lavastettu hukkumiskuolema sekä Kristianin lavastettu itsemurhayritys sekä ristillä roikkuminen levymyynnin edistämiseksi.

– Näytelmä sijoittuu nykypäivään, mutta siinä 1970-lukulainen twisti, totesi ohjaaja Kanerva.

Tämän näytelmän päähenkilö iskelmälaulaja Sebastian (Joni Leponiemi) on vaikeuksissa, sillä suosio on laskenut sekä levymyynti on tyrehtynyt. Viimeisestä hitistäkin on aikaa. Orginelli manageri (Timo Julkunen) keksii idean, miten homma käännetään taas nousuun. Kuten arvata saattaa, niin tuo homma menee täydellisesti karille.

Musiikkinäytelmässä kuullaan 1970-luvun musiikkia mm. Hectorilta, Kirkalta, Lea Lavenilta, Markku Arolta, Matti Eskolta sekä Kai Hyttiseltä. Sovituksista on vastannut kapellimestari Antti Paranko.

Rauman teatterin näyttelijäkaartia on vahvistettu kolmella vierailijalla, Leponiemi, Heli Lyytikäinen sekä Pekka V. Louhimo. Musiikista vastaa viisihenkinen orkesteri ja koreografioista on vastannut Jouni Prittinen.

Valven kertoman mukaan Sebastian – kahdesti syntynyt nauraa siis kaikenlaiselle julkisuuspelin groteskeille piirteille, mutta mikään moraalisaarna se ei silti ole.

– Tämä näytelmä pyrkii loppuu asti olemaan ihmisen puolella sekä raskaana korona-aikana se tarjoaa ihmisille huumoria, musiikkia ja iloa, totesi Valve.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola
Lähde: Rauman teatterin tiedote

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi