Piinaavaa jännitystä Rauman teatteriin

Clifford Anderson (Juha Kulmala) ja Sidney Bruhl (Timo Julkunen) tutkivat jälkimmäisen muistoja.

Rauman teatterin syyskauden avaa Ira Levinin kirjoittama Murhaloukku. Levinin muita menestysteoksia ovat mm. Rosemaryn painajainen, Taivaansilpoja sekä Stepfordin naiset. Näytelmän Raumalle ohjaa Reino Bragge.

– Kesä meni ja syksy tuli, on hienoa saada Reino ohjaamaan meille ensimmäistä kertaa, totesi teatterin talousjohtaja Harri Natunen.

Murhaloukku sisältää tihkuvaa jännitystä sekä mustaa huumoria ja sen päähenkilö on uransa aallonpohjassa oleva näytelmäkirjailija Sidney Bruhl (Timo Julkunen). Hän kuitenkin haaveilee vielä siitä yhdestä kunnon menestyksestä. Nuori kollega Clifford Anderson (Juha Kulmala) kaipaa puolestaan kokeneen kirjailijan tunnustusta julkaisua vaille olevalle nerokkaalle käsikirjoitukselle.

Murhaloukku sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 1978 ja sitä esitettiinkin siellä sen jälkeen yli 1800 kertaa. Kunnian ja menestyksenhimo ajaa tälläkin kertaa ihmiset epätoivoisiin tekoihin ja siitä kehkeytyy henkeäsalpaavien yllätysten verkko.

– Tutustuin tähän näytelmään ehkä vuonna 2011 Tampereen teatterissa, kun täällä oli dekkari tilauksessa niin päätin, että tämä se on. Yhtä Agatha Christien dekkaria kanssa mietin, mutta se olisi vaatinut viittä vierailevaa näyttelijää ja se olisi ollut liikaa, totesi ohjaaja Bragge.

Dekkarit ovat takuuvarma menestys

– Dekkareita esitetään teattereissa, koska yleisö tykkää niistä ja sen lisäksi niitä on myös kiva tehdä, jatkoi Bragge.

Murhaloukun rooleissa Julkusen ja Kulmalan lisäksi ovat Mona Lehtola (Myra Bruhl), Raisa Sorri (Helga Ten Dorp) ja Ninni Kekki (Cathy Milgrim). Näytelmän lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa Tampereen teatterin lavastaja Mikko Saastamoinen sekä Oula Kitti on puolestaan laatinut näytelmän taistelukoreografiat.

Murhaloukun ensi-ilta Rauman teatterissa on lauantaina 10.9. klo 18.00 ja sitä suositellaan yli 12-vuotiaille.

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi