Fingerpori Rauman teatteriin

Jeesus (Ninni Kekki), Heimo Vesa (Timo Julkunen) sekä krapula-Päivi (Raisa Sorri).

Rauman teatterin syyskauden avaa Pertti Jarlan menestyssarjakuvaan perustuva Fingerpori. Raumallakin joudutaan teatterikausi avaamaan koronarajoitusten merkeissä. Tuo merkitsee sitä, että teatterin 175 paikasta käytössä on vain 64.

Petja Lähteen käsikirjoittama Fingerpori on nähty jo ennen Raumaa Emma-teatterissa (2017) sekä Helsingin kaupunginteatterissa (2019). Rauman version ohjaa Tero Heinämäki. Raumalla peruslähtökohta on se, että Fingerporia olla pakkoliittämässä Raumaan ja niinpä kaupunginjohtaja Homelius (Juha Kulmala) palkkaakin Heimo Vesan (Timo Julkunen) kuvaamaan videopäiväkirjaa kaupungin ja kaupunkilaisten arjesta.

– Meidän on tarkoitus tuoda iloa ja valoa raumalaisille sekä myös tietysti lähikuntalaisillekin. Välillä huumori menee riman alta, mutta eiköhän se kuitenkin jotenkin pysy aisoissa, totesi Heinämäki.

Fingerporissa on yli 70 hahmoa, joten se tietää kiireistä iltaa teatterin näyttelijöille. Heinämäki totesi että varsinkin Ninni Kekki tekee muutaman aika tiukan vaihdon.

Rauman versiossa on siis mukana myös paikallista näkökulmaa, kuten esimerkiksi tuo alussa mainittu pakkoliitos ja paljon muuta.

– Petja Lähde on muutamaan otteeseen vieraillut Rauman teatterissa, joten hänkin tietää jotain ja me olemme sitten työryhmän kanssa täydentäneet lisää, jatkoi Heinämäki.

Heinämäki totesi myös, että roolien runsaudesta johtuen naiset joutuvat esittämään muutaman miesroolin, mutta miehet ei yhtään naisroolia.

– Niin alas emme ole vajonneet, että olisimme sortuneet siihen vanhaan kliseeseen, totesi Heinämäki vielä lopuksi.

Kulmalan, Julkusen ja Kekin lisäksi rooleissa nähdään Rauman teatterin vakiokasvot Mona Lehtola sekä Raisa Sorri.

Fingerporin ensi-ilta Rauman teatterissa lauantaina 5.9. klo 18.00.

Muistetaan etäisyydet sekä käsihygienia, niin kaikilla on paljon mukavampaa.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi