Perinnönjako naurattaa Rauman teatterissa

Perinnönjakajat yhteiskuvassa: seisomassa Raisa Sorri, Timo Julkunen, Juha Kulmala, Helena Puska,ja Ninni Kekki sekä istumassa Mona Lehtola ja Emppu Jurvanen

Rauman teatterin syksyn toinen ensi-ilta on Tapio Liinojan ja Reidar Palmgrenin kirjoittama komedia Perinnönjakajat. Tero Heinämäen ohjaama uusi kotimainen komedia saa ensi-iltansa lauantaina 29.10.

– Tämä on sellainen näytelmä, että katsomoon pitäisi tulla sukukunnittain katsomaan, että miten perinnönjakoa ei pidä suorittaa, totesi Tero Heinimäki.

Perinnönjako on jokaiselle tuttu asia ja se tulee kaikille eteen ennemmin tai myöhemmin. Aika usein se myös sotkee suvun välejä, joskus jopa lopullisesti. Käsikirjoittajat Tapio Liinoja ja Reidar Palmgren muistetaan Raumalla esityskaudella 2017-2018 pyörineestä ja katsojat hurmanneesta Rakastunut Ryti -musiikkinäytelmästä.

Tero Heinämäen edellinen ohjaustyö Raumalla oli Fingerpori, jota esitettiin kahdella esityskaudella. Perinnönjaon rooleissa nähdään Rauman teatterin näyttelijät Timo Julkunen, Ninni Kekki, Juha Kulmala, Mona Lehtola ja Raisa Sorri sekä vierailijoina Helena Puska ja Emppu Jurvanen.

– On aina kiva päästä tekemään uutta kotimaista näytelmää ja vielä elävien kirjailijoiden kanssa. Liinoja ja Palmgren olivat miettineet Rakastun Rytin jälkeen jotain Uuno Kailakseen liittyvää juttua, mutta Reidar oli sanonut, että ei nyt jaksa mitään raskasta. Niin sitten syntyi tämä komedia, perinnönjaosta, totesi Heinimäki.

Perhosrappu

Rauman teatteri hoitaa myös yhteiskuntavastuutaan viemällä esityksiä niille, jotka eivät enää itse teatteriin pääse.

– Nyt tuo kiertävä esitys on nimeltään Perhosrappu ja nimi tulee siitä, että sen tapahtumat sijoittuvat yhteen rappukäytävään. Tätä Sari ja Perttu Suomisen näytelmää esitämme mm. sairaaloissa ja muissa hoitolaitoksissa, totesi taiteellinen johtaja Otto Kanerva.

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi