Teatteriryhmä Fake tarttuu jälleen Broadway-musikaaliin

Raumalainen Teatteriryhmä Fake ry tuo keskiviikkona 19.10. ensi-iltaan Willy Russelin kirjoittaman musikaalin Veriveljet. Musikaalia esitetään TulesTalossa osoitteessa Aittakarinkatu 14.

Veriveljet-musikaali iskee Faken tiedotteen mukaan suoraan sydämeen, “Kai lienet kuullut kohtalosta Johnstone-kaksosten. Oli veljensä katainen. Äidin kohdun jakoivat he kaksistaan. Mut vain toisen kasvatti hän helmoissaan.” Veriveljet on yksi maailman ehdottomasti parhaista musikaaleista ja se vetoaa niin tarinallaan kuin musiikillaan. Musikaalissa kerrotaan tarina veljeydestä, ystävyydestä, kohtalon vääjäämättömyydestä sekä luonnollisesti rakkaudesta.

Veriveljet sai ensi-iltansa näytelmän muodossa Liverpoolissa vuonna 1981. Musikaalin muodossa ensi-illlan hetki koettiin Lontoon West Endillä vuonna 1983. Liverpoolin ja Lontoon lisäksi näytelmä on kiertänyt ympäri maailmaa mm. Australiassa ja Broadwayllä. Suomessa Veriveljiä on esitetty ennen Raumaa mm. Imatralla, Tampereella ja Porissa.

Musikaalin suomennoksesta vastaavat Jukka Virtanen ja Reino Bragge. Raumalle Veriveljet ohjaa Lauri Ketonen ja kapellimestarina toimii Juha Antikainen.

Päärooleissa nähdään kolmikko Enni Toivonen, Mikko Pekonen ja Markus Vatka. Koko trio tunnetaan Rauman seudulla todella laulutaitoisina. Kolmikon lisäksi lavalla ovat myös Mari Viljanen, Sofia Martens, Kirsi Kotisalo, Jennika Vataja, Onni Kivikaarre, Juha-Matti Uusitalo ja Timo Nissinen.

Fake on työstänyt jo aiemmin näyttämölle mm. seuraavat musikaalit Badding sekä Myrskyluodon Maija, jota esitettiin kahtena edellisenä kesänä Pyhärannan Santtiolla. Niin ja se edellinen Broadway-musikaali oli Fame, joka oli Veriveljien 1980-luvun menestys.

Pukusuunnittelu: Kaisu Rytisalo
Valosuunnittelu: Lasse Onninen
Maskien ja kampausten suunnittelu: Petriina Suomela

Veriveljiä esitetään Raumalla 13 kertaa aikavälillä 18.10. – 12.11.2022. Lippuja esityksiin myy netticket.fi ja teatterifake(at)gmail.com.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Teatteriryhmä Fake ry
Lähde: Fake ry:n tiedote

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi