Rauman teatteriin murhamysteerio ja kotimainen komedia

Rauman teatterin esityskausi 2022-23 on taas monipuolinen, sillä mukaan mahtuu murhamysteerio Murhaloukku ja hervoton komedia Perinnönjakajat sekä klassikkonäytelmä Nukkekoti.

Ira Levinin kirjoittama Murhaloukku avaa teatterin syksyn 10. syyskuuta. Levinin näytelmä on yksi Broadway-historian suurimpia kassamagneetteja, sillä sitä esitettiin vuoden 1978 ensi-iltansa jälkeen yli 1800 kertaa. Raumalle Mikko Viherjuuren suomentaman Murhaloukun ohjaa Porin teatterin entinen johtaja Reino Bragge. Näytelmän rooleissa on teatterin omat näyttelijät eli Timo Julkunen, Ninni Kekki, Juha Kulmala, Mona Lehtola ja Raisa Sorri. Näytelmää suositellaan yli 12-vuotiaille.

Reidar Palmgrenilta ja Tapio Liinojalta uusi komedia

Lokakuun 29. päivä saa ensi-iltansa Reidar Palmgrenin ja Tapio Liinojan kirjoittama komedia Perinnönjakajat. Komedia sai kantaesityksensä Mikkelin teatterissa syksyllä 2021. Palmgrenin ja Liinojan edellinen ohjaus Raumalle oli suuren suosion saanut musiikkinäytelmä Rakastunut Ryti (2017-18). Perinnönjakajien ohjaajana toimii Tero Heinämäki, joka muistetaan teatterin edelliseltä esityskaudelta Fingerporin ohjaajana. Perinnönjakajissa nähdään teatterin omien näyttelijöiden lisäksi Helena Puska ja Emppu Jurvanen, jotka molemmat vierailevat ensimmäistä kertaa Raumalla.

Nukkekoti tulee viiveellä

Koronarajoitukset siirsivät iskivät teatterin kevätkauteen siten, että Henrik Ibsenin klassikkonäytelmä Nukkekoti saakin ensi-iltansa vasta 21.1.2023. Näytelmän ohjaa Otto Kanerva ja Noran roolissa nähdään Raisa Sorri. Teatterin näyttelijöiden lisäksi lavalla nähdään myös Ilkka Koivula.

Hui kauhistus jatkaa

Kevätkaudella suosioon noussut lastennäytelmä Hui kauhistus jatkaa myös syksyn ohjelmistossa. Mauri Kunnaksen kirjaan perustuva keräsi kiitokset sekä lapsi- ja aikuiskatsojilta. Rauman teatterin vierailunäytöksiin kuuluu syksyllä Mikko Kivisen, Ville Keskilän ja Kalle Pylvänäisen Lisää saikkua, kiitos osa 2 , joka nähdään Huittisten Risto Ryti -salissa 4. marraskuuta. Sama kolmikko pyytää myös lisää saikkua, kun komediasarjan kolmas osa eli Saikkua, kiitos osa 3 tulee Rauma -saliin 5. marraskuuta. Kivinen, Keskilä ja Pylvänäinen tulkitsevat Ismo Leikolan lauluja.

Dingo-musikaali lähestyy

Rauman kesäteatterissa ensi-iltansa saava Kaisa Kuikkaniemen ja Otto Kanervan käsikirjoittama Dingo-musikaali on jo lähellä. Musikaalin valmistumista voi seurata Joel Mäkisen ja Eleonoora Kauhasen kirjoittaman blogin kautta. Blogi löytyy osoitteesta dingomusikaali.fi ja siellä voi tutustua myös musikaalin työryhmään.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva ja lähde: Rauma teatteri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi