Yle putsasi pöydän Kultainen Venla Gaalassa – Näyttelijäpystit menivät Sisäilmaa draamasarjalle

Lauantaina Oopperatalossa vietettiin suomalaisen television juhlailtaa ja jaossa olivat televisiontekijöiden palkinnot. MTV3-kanavalta lähetetyn palkintogaalan suurin voittaja oli Yle, joka kahmi eri kategorioissa peräti 16 palkintoa 23:sta.

Ylen ohjelmista yksi suurimmista voittajista oli Solar Filmsin tuottama draamasarja Sisäilmaa, joka sai peräti kolme Venla-palkintoa. Hannu-Pekka Björkman sai sarjasta vuoden miesnäyttelijän Venlan ja Elina Knihtilä vuoden naisnäyttelijän Venlan. Lisäksi ohjelma palkittiin parhaana draamasarjana.

– Kovin tunteelliset ovat tuntemukset, emootiot ovat pinnassa. Tietysti siitä hetkestä, kun työ on tehty, on jo pitkä aika. Silti jakaa rakkaat muistot siitä tästä projektista. Olen ymmärtänyt, että sillä on myös merkitystä ollut muillekin ja on hienoa, kun se huomataan, Knihtilä iloitsee.

Sisäilmaa on Tiina Lymin ohjaama ja käsikirjoittama televisiosarja, jonka keskeisessä osassa on työvoimatoimisto ja sen työntekijät. Mukana on monia tuttuja suomalaisia näyttelijöitä ja yksi heistä on Sari Siikander.

– Kokemukseni mukaan, mitä ihmiset kadulla puhuivat silloin kun sarja tuli ulos heti vuodenvaihteessa. Kauhean moni ihminen samaistui oman työnsä kautta. Vaikka me olimme työvoimatoimistossa, mutta ihan yhtä lailla kouluissa, sairaaloissa, on niin paljon niitä ihmisiä, jotka pitävät tätä yhteiskuntaa pystyssä. Noilla säädöksillä, jotka ovat tavallaan mahdottomia, Siikander ruotii syitä sarjan suosioon.

Sisäilmaa -sarjan lisäksi myös Aikuiset -sarja keräsi kolmessa kategoriassa voiton, kun parhaan komediasarjan lisäksi tuli Anna Brotkinille Venla käsikirjoituksesta ja Anna Dahlmanille ohjauksesta. Myös viihde, reality & events-kategoriassa käsikirjoituksen Venla meni Ylen ohjelmalle SuomiLove ja sen käsikirjoittajalle Aleksi Sariolalle.

Vuoden esiintyjäksi valittiin Annika Valtonen ja vuoden ohjelmaksi YleX Aamu Naurumaraton. Vuoden viihdeohjelma oli Ylen Sohvaperunat ja Ylen Politiikka-Suomi keräsi Venlat sekä uutis- ajankohtais- ja asiaohjelman kategoriasta sekä Vuoden uusi ohjelma- kategoriasta. Vuoden lasten- ja nuortenohjelmien kategoriasta Venla meni niin ikään Ylen Sekasin– ohjelmalle. Elämäni Biisi puolestaan palkittiin Vuoden musiikkiviihde- ohjelmana.

– Mä en ole vielä oikein ehtinyt edes hengähtää sen jälkeen. Olen vain superonnellinen, että näin kävi eikä turhaan laitettu mekkoa päälle ja istuttu kampaajalla, pyyhitty levinneitä ripsareita, vaan ihan syystä. Kyllä tämä meni mielestäni ihan oikeaan osoitteeseen vielä kaiken lisäksi. Tämä on meidän hetkemme, ohjelman juontajana tunnettu Katja Ståhl fiilistelee.

Ylen illan täydensi vielä vuoden urheilu & events- kategoriasta tullut Venla-palkinto Yle Urheilun viime kesän suurelle urheilusatsaukselle jalkapallon EM-kisoille. Lisäksi Ylen Unelma Lapista -sarja sai vuoden seurantareality Venlan.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi