Mad Cook Show’n avausjakson vieras Aku Hirviniemi lupasi juoda oman oksennuksensa

Mad Cook Show’n toinen kausi käynnistyy keskiviikkona ja vieraina ovat näyttelijät Elina Knihtilä sekä Aku Hirviniemi. Luvassa on monenlaista syötävää ja juotavaakin. Knihtilä lähti vieraaksi avoimin mielin hakemaan uusia elämyksiä.

– Odotan uudenlaisia ruokaelämyksiä sekä todella älykästä ja syvällistä keskustelua. Erityisesti kollegani Aku Hirviniemen kanssa, Knihtilä naurahti.

Elämyksiä on tiedossakin, sillä jo heti alkuun näyttelijöille tuodaan juotavaa suolihuuhtelupusseissa. Moni voisi ajatella, että Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin isännöimässä ruokaohjelmassa tarjottavat ruuat tuntuvat iljettäviltä, mutta silti sinne aina vieraita löytyy.

– Musta on tosi hienoa päästä mukaan tähän. Olen seurannut televisiosta joitakin jaksoja ja tämä on ollut mielestäni erittäin toimivaa TV-viihdettä. Toivottavasti me ei Akun kanssa onnistuta laskemaan sen tasoa ihan radikaalisti, Knihtilä pohti.

Ruualla on molemmille näyttelijöille hyvin suuri merkitys, kuten tietysti kaikille ihmisille. Elina lähtee ohjelmaan avoimin mielin, mutta Akulla on pieni pelko takaraivossa siitä, että mitä Riku ja Tunna heille tarjoavat.

– Kyllä mua vähän pelottaa. Toivottavasti täällä on oksennusämpärit valmiina, Hirviniemi mietti.

– Mutta jos oksennan, niin otan myös haasteen vastaan ja juon sen oman oksennukseni, vähän niin kuin Bad taste- elokuvassa. Siinähän ne istuivat ringissä ja joivat yrjöä, ja se aina hihkui, joka sai kokkareen.

Käärmettä ja mädätettyä haita

Hirviniemi myöntää, että hän on ruuan suhteen kulinaristi ja sanoo olevansa kaikkiruokainen. Hän on valmis avoimesti maistamaan aivan kaikkea, josta on tietysti apua myös Mad Cook Show’ssakin, jossa tarjolla voi olla mitä tahansa.

– Tykkään syödä kaikkia hulluja juttuja. Mä olen kuitenkin tehnyt matkailuohjelmaa Aku ja seitsemän ihmettä, niin siellä on tullut syötyä kaikennäköistä käärmeestä mädätettyyn haihin. Saa nähdä minkälaista istukkaa tänään on tarjolla, Hirviniemi summasi.

Vaikka Hirviniemi on maailmaa nähnyt ja kaikkiruokainen, niin siitä huolimatta kotimainen ruoka kolahtaa häneen kaikista parhaiten.

– Kyllä mun mielestä maailman paras ruoka on poronkäristys. Hyvin tehty poronkäristys on tosi hyvä ja sitten mun äidin tekemä lipstikkakeitto, Hirviniemi paljasti.

Knihtilä puolestaan paljastaa olevansa ruokaharrastaja ja hänelle tulee monia ruoka-aiheisia lehtiä, joissa olevista ruokaresepteistä hän itse ei kyllä kovin paljoa ehdi kokeilemaan, mutta hänen onnekseen hänellä on lääke siihenkin.

– Onneksi mies on innostunut siitä toteutuspuolesta, Knihtilä iloitsi.

Tryffelipasta vei kielen mennessään

Kulinaarisuus tulee esille matkaillessa, kun Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa professorina työskentelevä näyttelijätär tutustuu etukäteen matkakohteensa ruokapaikkoihin. Tutustumisesta huolimatta aina ei voi tietää, minkälainen ruoka siellä Michelin-oppaista huolimatta on ja sattumalla on suuri merkitys sille, mistä parhaat ruuat löytyvät. Yksi kokemus naisella kuitenkin nousee ylitse muiden.

– Me mentiin joskus 2000- luvun alkupuolella pieneen saksalaiskaupunkiin nimeltä Hildesheim teatterifestivaaleille ja satoi kaatamalla vettä, en muista mitä aikaa se oli, mutta oli pimeätä ja satoi kaatamalla vettä. Ajateltiin, että tämä on pikkukaupunki ja täällä ei ole mikään ruokapaikka auki. Lähdettiin kävelemään sateessa ja tuulessa. Yhtäkkiä löydetään italialaisravintola, jossa oli tryffelipastaviikot. En ole niin hyvää tryffelipastaa saanut ikinä kuin siellä oli, Knihtilä innostui.

– Sellaisen suuren parmesanjuuston keskelle oli koverrettu kolo, jonne se pasta heitettiin sinne ja sitten sitä väännettiin veitsellä sitä parmesania sinne sekaan, ja sitten vielä mustaa tryffeliä päälle, niin se tuli niin yllättäen tällainen ravintolalöytö, niin sen muistaa ikuisesti.

Mad Cook Show alkaa Nelosella 14. maaliskuuta kello 21.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi