PistePiste Helsingissä ja Mikke Tampereella, silti DEM-duo toimii

Kuvaaja Julius Konttinen

Helsinkiläiseen ravintolaan, miehen sanojen mukaan oikein onnikalla, saapunut PistePiste kertoo, mikä on tämä uusi DEM-duo ja avaa hieman, kuinka hänen sanoituksensa syntyvät. PistePiste teki aiemmin musiikkia soolona. Hänen musiikkiaan saatiin kuulla radiosta vuonna 2012, kun hän julkaisi biisin ”Elän sut uudestaan”. Lapsen saaminen 2014, sai miehen hetkeksi pysähtymään ja hän halusi jopa tarkoituksella nauttia lapsensa vauva-ajasta, mutta DEM-duon synty kuitenkin sai mieheen taas vauhtia.

-On ollut silleen helpompi, et siinä on aina joku toinen, joka pushaa ja deadlinet syntyy luontevammin, hän perustelee.

Kuvaaja Julius Konttinen

Kuinka syntyi DEM?

PistePiste sai Tampereella asuvalta Mikke Neuvoselta biitin ”Miljoona taalaa” ja pyysi tätä kirjoittamaan siihen kertosäkeen. Tarve oli päästä tekemään se hetimiten, mutta mies halusi tehdä siihen myös versen.

-Mun oli pakko saada tehdä se saman tien enkä tiedä miks. Mä heitin Mikelle, että mä teen sulle kertsin, jos saan tehä myös versen, PistePiste toteaa naurahtaen.

Biisi lähetettiin levy-yhtiölle, jossa pidettiin palaveri ja niin DEM pääsikin osaksi Warnerin perhettä. Nyt tällä kokoonpanolla on ehditty jo julkaista viisi singleä. Uusin niistä on mukaansa tempaava ”Halipula”. Biisissä on selkästi hyvä fiilis läsnä ja mies kertoikin, että sitä tehdessä meininki oli hyvä.

-Sit tehtiin useamman sinkun diili ja siinä ollaan edelleen, hän kertoo.

Vielä DEM ei ole saanut kasvojaan kuulijoille tarpeeksi tietoon, mutta toiveissa kuitenkin on, että he tulisivat tunnetuimmiksi ja eiköhän tähänkin vielä tule muutos.

-Toi on tosi monilla ollu, et se viesti ei oo menny perille. Mun mielestä tolla DEM bändillä ei oo kasvoja vielä, PistePiste harmittelee.

-Toi on tavallaan vähän semmonen ghosti, aika haamubändi vielä, kuvailee mies.

PistePiste uskoo, että näkyvyyteen on myös vaikuttanut se, että he eivät ole olleet somessa tarpeeksi aktiivisia.

-Toi some homma on kyl siitä, et vaik me ei olla vanhoja Miken kans, mut sen verran vanhoja, et toi somettaminen ei tuu niin helposti, ku hengittäminen, hän paljastaa.

Muutamia hajakeikkoja on jo duolla takana, koska ovat halunneet valmistautua tulevaa varten, jotta ei tarvitsisi ihmetellä mitä pitää tehdä, kun lavalle mennäänkin yhdessä. Mutta tällä hetkellä niitä ei ole vielä enempää tiedossa. Toivottavasti niitäkin olisi vielä tiedossa tulevaisuudessa.

-Tossa on vähän ootettu sitä semmosta oikeeta hetkee, perustelee mies.

Kuvaaja Julius Konttinen

Kuka on PistePisteen kuoren alla?

Keskustellessa huomaa, että miehen kuoren alla on herkkä mies ja tämän huomaa myös sanoituksista, jotka syntyvät oman elämän innoittamina. PistePiste paljastaa lyriikoidensa takaa, että jokaista fraasia ylös kirjoittaessa täytyy muistaa mainita myös fiilis, joka fraasin takana on ollut. Hän kertoo olevansa tarkka, mistä laulaa, jotta biiseissä olisi mukana se todellinen tunne.

-Artistilla pitää olla se vastuu, että se tietää ainakin omalta kohdaltaan mistä laulaa. Ja kuulijalle jää helposti kiinni, jos sä oot vaan laskelmoidusti tehny biisin, jonka sä koet et jengi haluu kuulla. Esimerkiks mä en vois ikinä tehdä biisiä siitä, miltä tuntuu synnyttää, koska mä en oo ikinä kokenu sitä. Siinä jäis aika äkkiä kiinni äideille, hän kertoo viisailla sanoilla perustellen.

Musiikkimaailman keskellä miehelle selkeästi perhe on erittäin tärkeä, niin tytär kuin oma äitikin. Ja kuvaileekin olevansa läheinen äitinsä kanssa.

-Must tuntuu, et tultiin niin kun ystäviks äidin kanssa muutama vuos sen jälkeen, kun oon muuttanu pois himasta. Oppi pitämään äidistään ystävänä ja arvostamaan niit mielipiteitä ihan eri tavalla sit, ku oli enemmän irti, hän sanoo selkeästi lempeyttä äänessään.

Kuuntele uusin single ”Halipula” alla olevasta linkistä.

Teksti Linda Hildén
Kuvat: Julius Konttinen

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi