Danny aiemmista Vain elämää- kausista: Omahyväisyys ja itseriittoisuus on leimannut niitä

Nelosella käynnistyy jälleen suosittu Vain elämää- sarja perjantaina. Uusi kausi käynnistyy todellisen suomalaisen musiikin tiennäyttäjän Dannyn päivällä. Normaalisti Vain elämää- sarjan jakson pituus on yksi tunti, niin aloitusjakson pituus on kaksi tuntia.

Danny on aikoinaan ollut isossa roolissa siinä, miten suomalainen iskelmä- ja pop- musiikki on noussut maineeseen. D-tuotanto on tuonut Suomen iskelmätaivaalle, niin isoja hittejä kuin myös isoja tähtiäkin. Osallistuminen Vain elämää- sarjaan ei ollut Dannylle itsestäänselvyys.

– Mietin varmaan noin kuukauden verran, että haluanko lähteä Thaimaaseen vai haluanko viettää vähän lomaa, vai mitä haluan tehdä? Sitten mä tulin siihen tulokseen, että kun olen kuitenkin 98 laulua laulanut Suomen top-listalle. Niin ajattelin sitten, että hei mun on pakko kunnioittaa säveltäjiä ja tekstintekijöitä, sovittuja, niitä ihmisiä joiden kanssa olen tehnyt musiikkia, Danny avasi.

– Se käy parhaiten niin, että vien heidän teoksensa, jotka olemme yhdessä tehty, televisiolähetykseen uusien ihmisten tulkittavaksi, jotta ne saisi uutta elämää.

Vaikka Danny on viihdemaailmassa kokenut miltei kaiken, niin silti Vain elämää- kuvaukset olivat miehelle opettavaisia eikä vähiten siksi, että muut artistit olivat miehelle entuudestaan tuntemattomia. Artistien lisäksi miehen yllätti positiivisesti myös muu työryhmä, joka teki töitä Vain elämää- kuvauksissa.

– Kaikki, jotka osallistuivat tähän projektiin, tekivät sitä täydellä sydämellä. Tällaista en ole koskaan aikaisemmin nähnyt, vaikka olen tosissaan ollut sieltä Tesvisionista, Suomen ensimmäisten TV-studiolähetyksestä saakka ollut alalla. Se on aika paljon sanottu, mutta en muuten sanoisi, jos en itse olisi ollut niin yllättynyt tästä lämmöstä ja osaamisesta sekä välittämisestä, Danny kehui.

Vain elämää- sarjasta käynnistyy nyt kahdeksas tuotantokausi. Vuosien varrella on nähty useita artisteja istumassa saman pöydän ääressä laulamassa toisille, toisien kappaleita. Monet itkut on lähetyksissä itketty ja sarja on tullut nimenomaan tutuksi siitä, että silmät ovat kostuneet monilla. Dannyllekin sarja oli tuttu entuudestaan.

– Mä olen nähnyt tietysti näitä ja siellä on ollut erilaisia ihmiskombinaatioita. Edellisessä oli Cheek ja (Jari) Sillanpää, ja näitä ihmisiä, mutta mä en kokenut niitä keskusteluja sellaisiksi, että niistä olisi hirveästi saanut, koska omalla tavallaan sellainen määrätty omahyväisyys ja itseriittoisuus leimasi ohjelmaa, Danny tykitti.

– Nyt sitten taas nämä ihmiset, nämä jotka ovat olleet kymmenen kaksikymmentä vuotta alalla, niin heillä on vielä se terve nöyryys, suuri osaavuus, lahjakkuus, ystävällisyys, huumori ja halu tukea kanssaihmistä. Nämä ihmiset ovat sellaisia, jotka eivät ole itseriittoisia. He ovat ihania kollegoja ja annamme arvoa toisillemme.

Dannyn päivä nähdään Nelosella perjantaina 27. huhtikuuta kello 20 alkaen. Dannyn lisäksi mukana ovat Arttu Wiskari, Mira Luoti, Sani, Aki Tykki, Kasmir ja Terhi Kokkonen.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi