Mielensäpahoittajan nuori tähti opettajastaan: Hän on minulle esikuva

Viime talvena Suomen Kansallisteatterin Suurelle Näyttämölle nousi ensimmäistä kertaa Teatterikorkeakoulun opiskelija Satu Tuuli Karhu. Hän näytteli Julia ja Romeo- näytelmässä, joka jatkuu nyt vielä syksylläkin, Juliaa. Uran toinen kohokohta on nyt, kun hänen tähdittämänsä elokuva Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja saa ensi-iltansa valkokankailla. Elokuva on hänen ensimmäinen ammattituotanto, jossa on mukana.

– Oli aivan ihanaa. Siinä oli paljon näyteltävää, mikä on suurin ilo näyttelijälle. Se oli haastavainen ja siksi myös opettavainen. Aina jos on uusia haasteita, niin se on hyvä juttu, Karhu mietti.

Jos Kansallisteatterin lavalla hänen vastanäyttelijänään oli opiskelutoveri, niin Mielensäpahoittajassa Satu Tuuli näytteli todellista elokuva-alan konkaria Heikki Kinnusta vastaan. Kinnusta, joka oli ollut televisiossa jo parikymmentä vuotta ennen Satu Tuulin syntymää.

– Totta kai mua ensin jännitti, mutta aika pian paljastui kuinka rento ja huumorintajuinen, ja hyvällä tavalla kuinka letkeä tyyppi on. Aika pian karisi kaikki muodollisuudet pois ja alettiin jutella kuvaustauoilla niitä näitä, Karhu kertoi.

– Heikki kertoi mahtavia tarinoita ja kuuntelin vain korvat höröllä ja silmät pyöreinä. Se tuntui ihan uskomattomalta, että pääsi näyttelemään hänen kanssaan, kun tietää kuinka pitkän uran hän on tehnyt ja näin nuorelle ihmiselle se on aika uskomatonta kuvitella, että hän on tehnyt tätä 50 vuotta.

Näytteleminen Heikki Kinnusen kanssa antoi Satu Tuulille paljon, mutta paljon antoi myös se, että hän sai näytellä yhdessä Teatterikorkeakoulun opettajansa Elina Knihtilän kanssa, jonka merkitys nuorelle näyttelijälle on todella suuri.

– Hän on mulle suuri esikuva. Hän on ollut jo ennen kouluun pääsyä tosi iso juttu mulle, jos kysyttiin mun lempinäyttelijöitä, niin hän oli yksi niistä. Elina on upea näyttelijä ja ihminen. Oli suuri ilo tehdä yhdessä töitä kollegoinan, Karhu iloitsi.

Satu Tuuli Karhun vuosi on ollut monisäkeinen, sillä nuori teatterikorkeakoululainen on ensin päässyt tekemään ensimäisen suuren roolinsa Suomen Kansallisteatterissa, heti Suurella Näyttämöllä ja sitten vielä päärooli elokuvassa, joka tulee taatusti menestymään.

– Julia ja Romeo on ollut aivan ihanaa. Tässä ei voi muuta sanoa kuin että kuinka kiitollinen on näistä töistä, joita on päässyt tekemään. Ne on todella hienoissa työryhmissä toteutettuja teoksia ja niitä on ollut ilo tehdä, Karhu fiilisteli.

Karhu asteli täyden yleisön eteen Kansallisteatterin Suurella Näyttämöllä 7. maaliskuuta Julian roolissa. Hetki oli nuorelle näyttelijänalulle.

– Jännitin niin paljon, voi hyvänen aika. Jännitti ihan valtavasti ja se tuntui ihan absurdilta, epätodelliselta, mutta samalla tosi hienolta, Karhu muisteli.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Marek Sabogal, Joni Hildén, Suomen Kansallisteatteri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi