Tiina Lymi: Mielensäpahoittajaksi vain yksi vaihtoehto – Heikki Kinnunen

Perjantaina valkokankaat valloittaa Tiina Lymin ohjaama ja Heikki Kinnusen tähdittämä Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja- elokuva. Tämä on toinen Mielensäpahoittaja- filmatisointi, joka on nyt tehty. Aiemmin Mielensäpahoittajaa on esittänyt Antti Litja, mutta miehen vakavan sairastumisen vuoksi roolissa nähdään Heikki Kinnunen.

– Litjahan oli sellainen täydellinen onnellinen vahinko, joka sattui tulemaan lukemaan radion kuunnelmaa mun toiveestani. Se ei ollut mitenkään itsestään selvää, että hän olisi siihen tullut, Mielensäpahoittaja- romaanit kirjoittanut Tuomas Kyrö totesi.

Litja loi ihmisten mieliin Mielensäpahoittajan hahmon ja teki siitä sen, mikä se on tänä päivänä. Kirjailijan mukaan hahmossa on yhtä paljon Litjaa kuin Kyröäkin. Antti Litja on elokuvan lisäksi lukenut äänikirjoiksi Mielensäpahoittaja- kirjat. Kun konkarinäyttelijä sairastui, jouduttiin Mielensäpahoittajan hahmoon etsimään uusi näyttelijä.

– Meillä oli vain yksi vaihtoehto ja se oli Heikki Kinnunen. Onneksi hän sanoi joo, Lymi huokaisi.

Kinnuselle hyppääminen Mielensäpahoittajan rooliin oli alusta alkaen selvää, kun sitä häneltä kysyttiin. Hänen ei tarvinnut sitä miettiä juuri ollenkaan, mutta totesi kuitenkin samaan hengenvetoon sen, jos Antti Litja olisi ollut voimissaan, niin olisi roolista kieltäytynyt. Litjan saappaisiin meno ei miestä pelottanut.

– Mä laitoin Antin kuvaussaappaat jalkaan ja ne sopi mulle oikein hyvin. Meillä on samankokoinen jalka, Kinnunen hauskuutti.

– Jos Antti olisi ollut voimissaan, niin olisin kieltäytynyt. Nyt kun ei ollut ja siitä olin kovin pahoillani, niin jonkunhan se oli tehtävä.

Heikki Kinnunen näki Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja- elokuvan valmiin version nyt ensimmäistä kertaa maanantaina ja oli heti vakuuttunut siitä, minkälaisen elokuvan Tiina Lymi joukkoineen oli onnistunut editoimaan.

– Nehän oli leikannut siitä oikein mielenkiintoisen ja kivan elokuvan. Se oli oikein elokuva eikä ollut mitään höpön löpöä lässyn lässyä turhan nauramista, vaan siinä oli asiaa, Kinnunen kehui.

Elokuvassa nähdään kaikki tunteen värit aina surusta iloon ja kaikkeen siltä väliltä. Tarina oli juuri sellainen, millaisia Suomen maassa on useita.

– Kun mä kirjoitin tätä, niin se tärkein teema oli tavallaan se yhteisöllisyyden, yhdistymisen ja yhteenhiileen puhaltamisen teema. Tämähän on aika iso elokuva. Tässä on neljä sukupolvea ja tavallaan sen kuilun, kun yksi pieni ihminen kuroo sen neljän sukupolven päähän ulottuvan hirveän kanjonin umpeen tosi nopeasti ja se keino on rakkaus, Lymi kuvasi.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja nähdään elokuvateattereissa perjantaina 24. elokuuta alkaen. Elokuvan pääosissa nähdään Heikki Kinnunen ja nuori Satu Tuuli Karhu. Valkokankaalla nähdään myös Jani Volanen, Iikka Forss, Elina Knihtilä, Sulevi Peltola, Janne Reinikainen, Mari Perankoski sekä Tommi Korpela.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Joni Hildén, Marek Sabogal

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi