Tuttu juttu show palaa televisioon – Koivusalo viihtyy edelleen ohjelman parissa

Tuttu juttu show’n 12 kausi käynnistyy lauantaina 17. lokakuuta MTV3-kanavalla.

Ohjelma sai alun Ruotsinlaivalta, kun Timo Koivusalo ja Joel Hallikainen kävivät vetämässä omaa show’tansa. Siitä se löysi paikkansa TV2:n torstai-illoissa ja nyt sitten MTV3:n lauantai-illoista.

– Kyllä se aikoinaan kehitettiin ihan sillä ajatuksella, että siitä tulisi TV-show, mutta sitä ensin testailtiin Ruotsin risteilyllä, jossa Hallikaisen kanssa keikkailimme. Teimme siellä sellaisen liveshow’n ja se toimi siellä, Koivusalo muistelee.

Nykypäivänä suurin osa ohjelmista tulee ulkomailta, joissa niitä on ensin useammassa muussa maassa esitetty. Tuttu juttu show’ta ei ollut tehty muualla ennen kuin se näki päivänvalon Suomessa.

– Se on ihan oma formaattimme. Teimme siitä pilotin ja tarjosimme televisiokanaville. Silloinen TV2 sen nappasi ja loppu onkin sitten historiaa, Koivusalo toteaa.

Tuttu Juttu Show, kausi 2, jakso 1. Vieraana Ville Manner ja juontaja Timo Koivusalo.

Nyt kymmenen jaksoa on jälleen purkissa ja uusi kausi on valmiina alkamaan. Hallikainen viereltä on vaihtunut Susanna Laineeksi, jonka kanssa Koivusalo juonsi jo edellisen kauden.

– Saimme kunnialla kuvattua ja oli todella hauska päästä tekemään taas uutta kautta. Meillä on erittäin mainiot vieraat. Sitä on yhtä hauska tehdä, vaikka olen tehnyt jo yli 400 jaksoa.

Tunnelma studiossa ei ole muuttunut

Ohjelma näki televisiossa päivänvalon 90- luvulla, jolloin 27. helmikuuta 1992 se lähetettiin ensimmäisen kerran televisiokatsojien iloksi. Koivusalon mukaan tunnelma ei ole tuosta mihinkään muuttunut.

– Kyllä tunnelma ja fiilis on niin hieno, kun sinne studioon menee. Tuollaista hyväntahtoista ohjelmaa ei ole liikaa.

Timo Koivusalon vierellä jo toista kautta Susanna Laine.

Pitkä kuvaussessio, kun on käyty, on Koivusalon takki ollut yleensä tyhjä. Se on myös ymmärrettävää. Samalla se on tarkoittanut sitä, että kovalevy päästä on tyhjentynyt, eikä hän muista mitä kuvauksissa on tapahtunut.

– Se johtuu siitä, kun ei ole mitään käsikirjoitusta. On vain ne kysymykset ja sitten otamme juontajina aina siitä hetkestä kiinni. Siitä, mitä vieraat sanovat. Luulen sen olevan myös Tuttu jutun salaisuus, koska katsoja tajuaa, että tuota heittoa tai juttua ei ole voitu etukäteen käsikirjoittaa.

Tuttu juttu show’n päätähdet eivät suinkaan ole juontajat, joka myös ohjelmaformaatista huokuu, vaan he ovat ne pariskunnat, jotka ovat tulleet kilpailemaan.

– Aina nostan hattua niille pariskunnille, jotka lähtevät leikkiin mukaan ja heittäytyvät. He ovat ohjelman juhlakaluja ja sankareita. Meidän juontajien tehtävä on nostaa heitä, jotta antaisivat mahdollisimman hyvän kuvan itsestänsä ja olisivat hauskoja, koska se ei ole niin vakava kilpailu.

“Tuttu juttu-historian paras vastaus”

Tuttu juttu show’hun ei tulla analysoimaan parisuhdetta, vaan siinä tehdään pääasiassa viihdettä. Vieraina perinteisesti ovat olleet yksi julkisuudesta tuntematon pari sekä julkkispari. Yksi Tuttu jutun perinteistä on ollut myös kysymysvaihtoehto erotiikkaa vai yleisöä.

– Kyllä sitä erotiikka-kysymystä kiitettävän usein otettiin. Se on hauskaa, että ihmiset ovat avoimia ja vapautuneita. Vaikka siellä on aika henkilökohtaisia kysymyksiä, voi vieras itse kalibroida sen, millä tasolla vastaa.

Tuttu Juttu Show, kausi 2, jakso 1. Juontaja Timo Koivusalo. Vieraina Eva Wahlström ja Niklas Räsänen.

Vaikka Koivusalo pyrki visusta pitämään salaisuutena sen, mitä kaikkea kuvauksissa on sattunut, muisti hän yhden asian sieltä.

– Sen voin kertoa, kun Tuttu juttua on tehty yli 400 jaksoa, yhteen kysymykseen ja voin paljastaa sen olleen erotiikka-kysymys. Saimme Tuttu juttu-historian parhaan vastauksen. Se oli ihan mielettömän huikea ja hauska.

Erotiikka voi monelle olla sellainen alue, johon kovin herkästi ei halua ruveta vastaamaan tai kysymys saattaa olla sellainen, joka saa vieraassa karvat nostamaan pystyyn tai näin ainakin voisi kuvitella.

– En ainakaan muista. Voi olla, että joskus jotakuta on saattanut nolottaa. Näinä aikoina ajat ovat paljon vapautuneemmat. Yleensä, kun ihminen valitsee sen erotiikan, on hän myös siihen varautunut. Välillä se voi olla rohkeampi ja välillä sitten iisimpi. Se on vähän tuurista kiinni.

Jokainen voi itse ohjelmassa päättää, kuinka rehellisesti vastaavat kysymyksiin, joka tekee siitä myös vieraille turvallisen. Koivusalo vakuuttaa, että mitään jymyjuttuja ja lööppejä ei ohjelman ole tarkoitus hakea. Lauantaina julkkisvieraana on entinen nyrkkeilijä Eva Wahlström.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: MTV

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi