Linnan juhlat tuo esiin kansakunnan ilot ja surut

Sunnuntaina TV1:ltä tulee Tapio Piirainen ohjaama ja käsikirjoittama televisioelokuva Linapnan juhlat. Elokuvassa palkittu filosofi saa kutsun presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Monien sattumien summana häntä lähtee pohjoisesta kohti Helsinkiä paikallisen taksiyrittäjän kyyditettävänä läpi Suomen.

– Kiinnostava projekti. Lehtisen Kaitsun kanssa oltiin käytännössä jokaisessa kohtauksessa, lukuun ottamatta muutamaa yksin tehtyä kohtausta. Matkan varrella kohdattiin, kun tämä on tällainen episodielokuva, valtava määrä erilaisia hahmoja ja kollegoita. Kierrettiin Kilpisjärveltä Viitasaarelle ja sieltä sitten ympäriinsä, elokuvassa filosofia näyttelevä Ville Myllyrinne kertoi.

Elokuvaa kuvattiin ympäri Suomea eikä olosuhteetkaan aina olleet parhaat mahdolliset. Välillä kuvauksien aikana pakkasta oli enemmän kuin laki sallii, mutta se ei haitannut elokuvan tekemistä. Myllyrinne nautti tämän tekemisestä ja erilaisten ihmisten kohtaamisesta.

– Mä en ollut ennen koskaan käynyt Kilpisjärvellä. Se oli mulle ihan uusi kokemus, Myllyrinne paljasti.

– Sitten nämä kuvauksien mukana tulleet maisemat, ihmiset ja avustajat, niin kyllä tällaisen roadmovien tekeminen mukavaa on.

Myllyrinteen kanssa Suomea kiertämässä oli Kai Lehtinen. Aitoa lappilaisuutta huokuva näyttelijä esitti elokuvassa filosofin taksikuskia, jolta myös löytyi omanlaisia filosofisia ajatuksia. Lehtinen on hyvin tuttu mies Tapio Piiraisen tuotannoissa.

– Niin kuin aina Piiraisen tuotannoissa, niin se on mielenkiintoinen ja hupaisa. Tästä tulee hyvä ja se riittää ajatuksena mulle, Lehtinen heitti.

Linnan juhlat- elokuvassa nähdään monia suomalaisia tarinoita ympäri Suomea. Elokuvan aikana nähdään muun muassa alttarilta karannut morsian, kuten reitin varrella kohdataan myös hiihtosankari ja nähdään vanhusten hoidon tilaa Suomessa.

– Siellä on aika paljon surua ja iloa, mutta on se aika hupaisakin, Lehtinen naurahti.

Tapio Piiraisen ohjaama, Ville Myllyrinteen ja Kai Lehtisen tähdittämä Linnan juhlat esitetään TV1:n Kotikatsomon ohjelmapaikalla kello 21:05 alkaen. Mukana on monia tuttuja kasvoja Tapio Piiraisen aiemmista tuotannoista sekä monista muista suomalaisista elokuvista tuttuja naamoja.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Yle TV1 Kotikatsomo Linnan juhlat, Joni Hildéń

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi