Yleltä loikannut Susanne Päivärinta: “Kadun, että en tehnyt tätä aikaisemmin”

Monet muistavat viime vuodesta Ylen ja Juha Sipilän välisen kädenväännön, kuten myös sen, kuinka silloinen päätoimittaja Atte Jääskeläinen alkoi sensuroimaan uutisointia. Moni kokenut toimittaja teki omat johtopäätöksensä ja sen seurauksena muun muassa Susanne Päivärinta päätti vaihtaa maisemaa. Uusi paikka löytyi Iltalehdestä eikä hän ole päivääkään katunut sitä, että jätti Ylen.

– Se oli todella huima ja rohkea harppaus. Ainoa asia, mitä kadun on se, että en tehnyt tätä aikaisemmin, Päivärinta vakuutti.

Päivärinta sai Iltalehden IL-TV:stä oman nimikko-ohjelmansa, joka kantaa nimeä Sensuroimaton Päivärinta. Ohjelmassa vierailee ihmisiä laidasta laitaan tuomassa esiin omaa näkökulmaansa Päivärinnan kysellessä kiperiä kysymyksiä. Ohjelma on saavuttanut suuren suosion, vaikka alustana onkin ollut vain internet eikä lineaarinen televisio. Sensuroimaton Päivärinta oli ehdolla myös Kultaisen Venlan keskusteluohjelmakategoriassa, ensimmäisenä netti-TV:nä.

– Tämä on uraauurtavaa, tämä on historiaa. Tietääkseni koskaan keskusteluohjelmien sarjassa ei ole ollut puhtaasti netti-TV:ssä olevaa ohjelmaa. Tämä on kova juttu ja me ollaan kovassa sarjassa, Päivärinta iloitsi.

Perjantaina jaettiin Suomen Kansallisoopperan tiloissa Kultainen Venla- palkinnot. Sensuroimaton Päivärinta ei palkintoa saanut, vaan se meni Yökylässä Maria Veitola- ohjelmalle. Siitä huolimatta jo ehdolla oleminen oli netti-TV:n ohjelmalle iso juttu ja vielä isompi asia on se, miten ohjelma on otettu vastaan suuren yleisön silmissä.

– On meillä ollut aika kovat luvutkin ja katsojat ovat löytäneet tämän ohjelman. Rupesin viime toukokuussa tekemään, niin ensimmäisestä jaksosta lähtien ollut kovat luvut ja lisää on vain tullut. Tämä on ihan huikeata, Päivärinta hehkui.

– Tietysti vanhat katsojat, jotka ovat uskollisesti seurannut, mutta sitten on tullut paljon uusia katsojia.

Pitkään televisiota tehneelle Päivärinnalle netti alustana sopii hyvin. Itse ohjelman tekemistä se ei sinänsä muuta, mutta antaa vapauksia tehdä enemmän. Jos televisiossa ohjelma-aika on juuri se, mikä sille etukäteen on annettu, voidaan netissä tehdä ennakkosuunnittelua pidempääkin ohjelmaa.

– Katsojan kannalta, mikä on tärkeätä tänä päivänä on se, että netissä ei tarvitse katsoa sitä lähetystä silloin kun se lähetetään niin kuin lineaarisessa televisiossa, vaan voit katsoa sen silloin kun haluat, Päivärinta kiteytti.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi