Viihteen monitaituri on poissa

Viihteen moniottelija ja vankkumaton jalkapallomies Jukka Virtanen on poissa. Virtanen kuoli varhain sunnuntaiaamuna pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Hänen kuolemastaan ensimmäisenä kertoi Yle.

Vuonna 1939 syntynyt Jukka Virtanen oli monessa mukana. Hänet muistetaan muun muassa Levyraati- ohjelman juontajana, mutta ennen kaikkea mies oli loistava kirjoittaja. Virtasen kynästä on syntynyt useiden huumoripitoisten kappaleiden sanoituksia ja sen lisäksi hän käsikirjoitti sekä ohjasi useana vuonna Linnanmäen Peacockiin UIT:n kevätrevyyn.

86 vuoden iässä kuollut Jukka Virtanen kuului teatterin perustajajäseniin yhdessä Jaakko Salon, Seppo Ahdin, Matti Kuuslan ja Marjatta Leppäsen kanssa. Virtanen ohjasi yhteensä yksitoista UIT:n revyytä vuosina 1989-1999.

Virtanen oli mukana myös monessa Spede Pasasen elokuvassa. Häntä nähtiin useassa Uuno Turhapuro- elokuvassa kuin myös Vääpeli Körmyissä. Lisäksi hän näytteli Neil Hardwickin ohjaamassa Jos rakastat- elokuvassa sekä Mika Kaurismäen ohjaamassa Tie pohjoiseen- elokuvassa. Hänen viimeiseksi elokuvakseen jäi Aki Kaurismäen ohjaama Toivon tuolla puolen.

Jukka Virtanen muistetaan myös the Joulukalenteri- sarjasta, jonka käsikirjoittamisesta ja ohjaamisesta hän vastasi. Olipa miehellä pieni roolikin tuossa sarjassa. Viimeiseksi televisiorooliksi Virtasella jäi vuonna 2015 esittämä Paavo- vanhus Roba- sarjassa.

Jämsänkoskelta kotoisin ollut viihdetaiteilija oli myös kova urheilumies ja eritoten jalkapallo oli hänelle sydäntä lähellä. Hän oli perustamassa Yleisradion henkilökunnan jalkapallojoukkueeksi alun perin perustettua Raittius- ja urheiluseura Zoomia. Jukka Virtasen mukaan on nimetty myös jalkapallokenttä Jämsänkoskella.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi