Uudenlaista lastenteatteria keväällä Kapsäkissä

Helsingin Hämeentiellä sijaitsevassa Kapsäkissä on luvassa lapsille tarkoitettua hauskuutta kevään aikana. Näytelmä, johon on ujutettu hieman lapsille suunnattua stand up-tyyliä. Firebird Productionin tuottama Karkumatkalla saa ensi-iltansa lauantaina.

– Mä tykkään itse farsseista ja stand up- komiikasta, ja sitcomeista. Kaikkien niiden aihepiirit on yleensä tehty niin, että ne ovat aikuisille. Sitten ajattelin, että olisi kiva niitä elementtejä yrittää siirtää, niin että sitä voisi tehdä lapsille tai sitä voisi tehdä koko perheelle, että olisi eri tasoissa niitä juttuja. Olisi tavallaan ikään kuin vitsejä tekstitasolla ja olisi kegejä, Karkumatkalla- näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Eeva Rantinoja avasi.

Karkumatkalla- näytelmässä lavalla on kaksi näyttelijää Kristiina Puukko ja Anna Ranta, jotka esittävät peikkoa ja karhua. Näytelmän interaktiivisuus tuli esille jo ennakkonäytöksessä, jossa oli katsomassa yli 100 päiväkotilasta.

– Lapsethan on ihanan spontaaneja. Sitten kun heitä on yleisössä, niin sieltä tulee kommentteja eikä he sillä tavalla suodata sitä, vaan sieltä tulee spontaaneja huudahduksia ja reaktioita. Sieltä heti näkee kyllä, että kiinnostaako. Jos rupeaa nukuttamaan eikä kiinnosta, niin sekin sieltä kyllä kuuluu, peikkoa näytellyt Kristiina Puukko totesi.

Perjantaisessa ennakkonäytöksessä yleisö otti pääsääntöisesti näytelmän hyvin vastaan ja innostuneita pikkuihmisiä oli katsomo täynnä. Ainoastaan yksi lapsista ei lämmennyt, mutta liekö hänelläkin ollut kiukku jostain aivan muusta kuin näytelmästä. Esityksessä oli havaittavissa niin koomisia piirteitä kuin erinäisiä sattumuksiakin. Viihdyttävä tunnin pätkä se joka tapauksessa oli. Näyttämöllä viihtyy karhupuvussaan myös Anna Ranta, vaikka hänelle tunnin setti on melkoinen koettelemus rooliasustaan johtuen.

– Kyllä sen jaksaa, mutta kyllä sitten loppua kohden huomaa, että ihan mielellään ottaa esityksen jälkeen ottaa sen tuuletuksen siihen päälle, Ranta paljasti.

– Kyllä siihen tottuu myös. Keho tottuu siihen pukuun tavallaan, mutta tärkeää on hyvä nesteytys ja juoda hyvin, vähän suolaa ja ihan tällaista perus magnesiumia. Ihan perussettiä.

Karkumatkalla saa ensi-iltansa musiikkiteatteri Kapsäkissä lauantaina 3. maaliskuuta kello 13. Esitykset jatkuvat aina toukokuun loppuun asti. Esitysaika on aina kello 13.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Mikko Kauppinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi